30 Mayıs 2009 Cumartesi

Kofteli Patlican Kebap Firinda

Patlican Kebabi genelde mangal ya da bbq de tercih ederdim.Ama mangal yakmak icin bir centilmen lazim. bizdeki centilmenler tv deki maci seyretmeyi tercih edince.( NBA finalerini seyrediyorlar, ee Hidayet Turkoglu da kendini seyretiriyor) Hal boyle olunca benim kebap firina da pisti. Iyiki de oyle olmus,lezzetide tadida yerindeydi. Sanki daha bereketli gibi geldi bana.Yemeyim firindayken ben de bir yandan pilavimi,salatami yaptim,vakittende kazanmis oldum.

MALZEMELER
1 kg patlican
1/2 kg kiyma
1 kuru sogan
3 dis sarimsak
1 cy br sivi yag
1 cy ks karabiber
1 cy ks kirmizibiber
1 cy ks kekik
1 cy ks kimyon
1 cr ks bibersalcasi
1 cr ks domatessalcasi
2 cr ks galata unu (bayat ekmek ici )

YAPILISI
Patlicanlari serit halinde soyalim ve uzerine bol tuz atip suzgude siyah suyunu salmasini icin bekletelim.
Sogani,sarimsagi rondodan gecirelim.Kiymayi,galata unu ve tum baharatlari iyice yogurup kofteyi hazirlayalim.
Tuzladigimiz patlicanlari iyice yikayip suyu nu suzelim.
Sivi yagdan iki kasik alip firin tepsimizi yaglayalim ve bir kofte bir patlican sirasiyla dizelim.
Salcalari, geri kalan sivi yagi ve 1 bucuk cay bardagi suyu iyice ezip tepsinin ustune yayalim.
Firini 200 c ( 300 f) ayarlayip kebabplari yarimsaat yada 45 dk pisirmeniz yeterlidir.
Afiyet olsun.

20 yorum:

  1. yemek mhteşem görünüyor canım..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. Harika canım ellerine sağlık:)
    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  3. BİZDE KAZAN KEBABAI DERLER BU YEMEĞE BEN PATLICANIN TAVADA YAĞDA BİRAZ KIZARTILMASI TARAFTARIYIM YOKSA PATLICANLAR PİŞŞMEYE BİLİYOR İNAN DÜM AKŞAM YİNE YAPTIM BU YEMEKTEN BU DEFA ÇİĞDEN YAPTIM PATLICANLARI İNAN PİŞMESİ İÇİN ÇOK BEKLEDİM:(( ELLERİNE SAĞLIK CANIM SANA VE AİLENE AFİYET OLSUN...

    YanıtlaSil
  4. merhaba canım bizim evde patlıcanın her türlü yemeği iştahla yenir patlıcan kebabını bende mangalda yaptım ama fırında denememiştim muhteşem görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık bu yemeği bende yaparım çok lezzetli oluyor.Enfes...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,

    Yaz geldi mangallar kebaplar artık kaçınılmaz.Hal böyle oluncada yeni tatlar ve arayışlar içine giriyor insan.EE mangal yapamıyorsak fırınımız var dimi ama.Hiç bir şey durduramaz bizi.Yeterki yapmak isteyelim.Ellerine sağlık.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  7. enfes olmus canim
    bende cok sever vede yaparim
    patlicanlar bolasmaya basladi yapamk lazim ellerine saglik sevgiler iyi haftalar

    YanıtlaSil
  8. Defnecim cok tesekkurler
    pembe tatlar sagoalsin,bedne mutlu haftalar diliyorum.
    Candan cim ben hep cigden yaptim patlican nin pismesiyle ilgili bir sorun yasaamdim ama, acaba firin isisindan ola bilirmi.Ben yemek yaparken firinin isisini biraz daha yuksek tutarim.Sizede afiyet olsuncanim.

    Dantelistan bizm evde encok ben ve esim yer patlicanin cocuklar her sebze gibi bunada durun kiviriyor.Ama bu patlicani sevdiler. sagol canim yorumun icin

    Hedi cok hakliisn cnaim yeterki yapmak isteyelim.yazin ucuda gorundu sebzeler meyveler gezmeler geln konuklar ooooooo
    kim tutar bizi.tesekkurler canim

    Keskin cim guzel oluyor ama demi.itiraf edelim ki patlicanin her hali guzel oluyor.Tesekkurelr canim cok sagoalsin .

    YanıtlaSil
  9. canım ellerine sağlık yemeğin nefis olmuş..ben bu yemeği genelde tencerede yapıyorum.oda güzel oluyor...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Yemek nefis olmus canim ellerine saglik.
    Guzel dlegin icinde ayrica cok tesekkur ederim.

    Kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Mmmmmmmmm süper işte patlıcana asla dayanamam ellerine sağlık canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Bende bu yemeği tencerede yapıyordum ama fırında daha güzel olur miss gibi kokmuştur şimdi.
    Afiyet olsun canım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. bende bir defa fırında yaptım böyle hakkaten çok lezzetli oluyor görüntüsü muhteşem ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Selam Gulay tencerede hic denemedim. Eminim ki tencere dede nefis oluyordur.

    Sevgiler saygilar benden hocam
    sizin yemeklerinizn yaninda benim yemeklerin lafi bile olmaz :) cok tesekkurler yorumunuz icin.

    Sevgili derya bend ehic dayanamiyorum bu guzel patlican atriflerine.cok tesekkurler canim.

    Feray cim bence b u yemek her yerde guzel piser ve mis gibi kokar.

    Didemcim cok tesekkurler her hali guzel ya deyilmi :))

    Herkeze cok tesekkur ederim guzel yorumler ve destekelri icin.

    YanıtlaSil
  15. nefis görünüyor canım ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Canim ellerine saglik harika olmus, bos ver mangaldan az telasli oluyor firinda, hemde lezzeti yeride harika görünüyor, sevgiler.....

    YanıtlaSil
  17. ellerine sağlık canım..
    bu çok lezzetli bir tarif..
    afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  18. annem çok güzel yapar bunu birde patlıcanı çok değşik kesip yerleştiriyor
    ellerinize sağlık böyleside cok güzel zaten cok leziz bir yemek...

    YanıtlaSil
  19. çokkk severim harika görünüyor,ellerine sağlık arkadaşım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. http://lumerkoz.edu Best Wishes, [url="http://www.comicspace.com/nexium/"]nexium side effects[/url] dreamt interms [url="http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-enalapril"]enalapril side effects[/url] sinti [url="http://rc8forum.com/members/Buy-Zanaflex.aspx"]zanaflex[/url] monthyou [url="http://barborazychova.com/members/Buy-Neurontin.aspx"]neurontin[/url] beadwork disappointed [url="http://www.comicspace.com/esomeprazole/"]esomeprazole[/url] closures

    YanıtlaSil