Once baklalari temizliyoruz kararmamasi icin icine iki kasik un ve bir kac damla limon suyu ekledigimiz suya atiyoruz. Baklalar suda beklerken ,bir buyuk kuru sogani tencerenin dibine dogruyoruz. Suyunu suzdugumuz baklari buyuk bir kaba alip iki tane taze sarimsak ince dogranmi,iki tane taze sogan ince dogranmis ,bir kucuk demet dere otu kiyilmis ,iki dal taze nane kiyilmis , yarim limon suyu, bir tatli kasigi seker, bir tatli kasigi tuzla ve bir cay bardagi kadar zeytin yagiyla tum malzemeyi iyice harmanliyoz ve dogradigimiz kuru soganlarin uzerine ekliyoruz.
Tencereyi ocada koyup kisik ateste kapagini acmadan ,ama arada tencereyi salayarak 15 dakika pisiriyoruz. 1 kasik unla iki cay bardagi suyu iyice karistirip rengi iyice donmus baklalara ilave ediyoruz ve 10 dakika daha pisiriyoruz . Ister ilik ister soguk servise suna bilirsiniz. Tabiki yaninda sarimsakli yogurt sart ;)
Kesinlikle harika canım ne güzell ya...
YanıtlaSilEllerine sağlık
ellerine saglik canim taze taze oh oh hic hayir demem dogrusu...
YanıtlaSilbir defasinda bende yapmistim bahceme olucak diye agzi acik beklerkenn boceklendi olmadi..
hernedense burda bir turlu olmuyorr carsi pazarda bulmakta cok zorr neyse canim ellerine saglik banada beklerim;))
takibimdesin;))
taze taze ve doğal harika tarifinde benim yaptığımdan biraz farklı örneğin un hiç kullanmamıştım arkadaşlar arasında gezmek bu yönlerden yararlı oluyor farklı tatlar yakalayabiliyorsun ellerine sağlık iyi akşamlar
YanıtlaSilellerine saglik canim nefis olmus.
YanıtlaSilsevgilerr
ellerine saglik canim nefis olmus.
YanıtlaSilsevgilerr
tazesinin yeri bambaşkadır..
YanıtlaSilsüt gibi adeta..
afiyetler olsun..
svglr cnm.
merhabalar...bugün tesadüfen size rastladım...bahçeden yaptığınız baklanın tadı başkadır heralde...
YanıtlaSilçok güzel olmuş...ellerine sağlık...
merhabalar...bugün tesadüfen size rastladım...bahçeden yaptığınız baklanın tadı başkadır heralde...
YanıtlaSilçok güzel olmuş...ellerine sağlık...
Ellerine saglik canim, cok güzel görünüyor, sevgilerimle...
YanıtlaSiltaze taze hemde kendi bahcenden. ne harika olmustur. birde sarimsakli yogurt. offf yemede yaninda yat. ellerin dert görmesin canim. kocaman sevgilerimi gönderiyorum
YanıtlaSilcanımm güzel yorumun için çok teşekkür ederim.beni bir kez daha duygulandırdın..baklan nefis.olsa da yesem keşeke dedim.afiyetler olsun canım..
YanıtlaSilcanim ne güzel kendin üret kendin pisir kendin ye enfes olur dogrusu
YanıtlaSilellerine saglik sevgiler iyi pazarlar
Ooohh ne güzel bahçeden taze taze al
YanıtlaSilbizde pazar pazar dolaşalım bir bahçede benmi bulsam ellerine sağlık canım nefis bayılırım baklaya
sevgiler canım
IMMM YOĞUTLU SERİN SERİN NE GÜZEL YENİR ELLERİNE SAĞLIK CNM
YanıtlaSilSEVGİLERİMLE
Ziyaretine geldim Sefacigim iyi aksamlar diliyor sevgilerimi birakiyorum.
YanıtlaSilHARİKA BİR LEZZET BAHÇEDEN DALINDAN KOPARILAN SEBZE VE MEYVENİN TADI HİÇ BİRŞEYE DEĞİŞİLMEZ.. ANNEMLERİN BÖYLE UFAK BİR BAHÇESİ VAR BAZEN BİZEDE KISMET OLUYOR TAZE SEBZELER TÜKETMEK..
YanıtlaSilSEVGİLER...
İnsanın kendi bahçesinden aldığı ürünle yemek pişirmesi gibi var mı? Daha nice güzel ürün al dilerim ki.
YanıtlaSil