11 Haziran 2009 Perşembe

Zeytin yali Bakla ( bahcemden )




Bir ay kadar once bir cok blogger arkadasim mevsimi dolayis ile bakla enginar tarifleri veriyordu. Bende burda taze bakla bulamadigimdan ve bahceye ektiigmden bahsetmistim.

Iste baklalarim buyudu urun verdi . Kendi urettiginiz sebzenin tadi lezzeti bir baska guzel oluyor. Hem taze, hem hic bir tarim ilaci kullanilmadi. Ee daha ne isterim :) Icine kulandigim dere otu,nane ,taze sogan ve sarimsak( sogan ve sarimsagin resimlerini cekemedim ) hersey bahcedendi .Neyse ben tarife geceyim.


Once baklalari temizliyoruz kararmamasi icin icine iki kasik un ve bir kac damla limon suyu ekledigimiz suya atiyoruz. Baklalar suda beklerken ,bir buyuk kuru sogani tencerenin dibine dogruyoruz. Suyunu suzdugumuz baklari buyuk bir kaba alip iki tane taze sarimsak ince dogranmi,iki tane taze sogan ince dogranmis ,bir kucuk demet dere otu kiyilmis ,iki dal taze nane kiyilmis , yarim limon suyu, bir tatli kasigi seker, bir tatli kasigi tuzla ve bir cay bardagi kadar zeytin yagiyla tum malzemeyi iyice harmanliyoz ve dogradigimiz kuru soganlarin uzerine ekliyoruz.

Tencereyi ocada koyup kisik ateste kapagini acmadan ,ama arada tencereyi salayarak 15 dakika pisiriyoruz. 1 kasik unla iki cay bardagi suyu iyice karistirip rengi iyice donmus baklalara ilave ediyoruz ve 10 dakika daha pisiriyoruz . Ister ilik ister soguk servise suna bilirsiniz. Tabiki yaninda sarimsakli yogurt sart ;)

17 yorum:

  1. Kesinlikle harika canım ne güzell ya...
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim taze taze oh oh hic hayir demem dogrusu...
    bir defasinda bende yapmistim bahceme olucak diye agzi acik beklerkenn boceklendi olmadi..
    hernedense burda bir turlu olmuyorr carsi pazarda bulmakta cok zorr neyse canim ellerine saglik banada beklerim;))
    takibimdesin;))

    YanıtlaSil
  3. taze taze ve doğal harika tarifinde benim yaptığımdan biraz farklı örneğin un hiç kullanmamıştım arkadaşlar arasında gezmek bu yönlerden yararlı oluyor farklı tatlar yakalayabiliyorsun ellerine sağlık iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim nefis olmus.
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim nefis olmus.
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  6. tazesinin yeri bambaşkadır..
    süt gibi adeta..
    afiyetler olsun..
    svglr cnm.

    YanıtlaSil
  7. merhabalar...bugün tesadüfen size rastladım...bahçeden yaptığınız baklanın tadı başkadır heralde...
    çok güzel olmuş...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. merhabalar...bugün tesadüfen size rastladım...bahçeden yaptığınız baklanın tadı başkadır heralde...
    çok güzel olmuş...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim, cok güzel görünüyor, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. taze taze hemde kendi bahcenden. ne harika olmustur. birde sarimsakli yogurt. offf yemede yaninda yat. ellerin dert görmesin canim. kocaman sevgilerimi gönderiyorum

    YanıtlaSil
  11. canımm güzel yorumun için çok teşekkür ederim.beni bir kez daha duygulandırdın..baklan nefis.olsa da yesem keşeke dedim.afiyetler olsun canım..

    YanıtlaSil
  12. canim ne güzel kendin üret kendin pisir kendin ye enfes olur dogrusu
    ellerine saglik sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  13. Ooohh ne güzel bahçeden taze taze al
    bizde pazar pazar dolaşalım bir bahçede benmi bulsam ellerine sağlık canım nefis bayılırım baklaya
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  14. IMMM YOĞUTLU SERİN SERİN NE GÜZEL YENİR ELLERİNE SAĞLIK CNM
    SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  15. Ziyaretine geldim Sefacigim iyi aksamlar diliyor sevgilerimi birakiyorum.

    YanıtlaSil
  16. HARİKA BİR LEZZET BAHÇEDEN DALINDAN KOPARILAN SEBZE VE MEYVENİN TADI HİÇ BİRŞEYE DEĞİŞİLMEZ.. ANNEMLERİN BÖYLE UFAK BİR BAHÇESİ VAR BAZEN BİZEDE KISMET OLUYOR TAZE SEBZELER TÜKETMEK..
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  17. İnsanın kendi bahçesinden aldığı ürünle yemek pişirmesi gibi var mı? Daha nice güzel ürün al dilerim ki.

    YanıtlaSil