10 Ocak 2010 Pazar

Taze citir Gevrek

Izmir liler simit e gevrek derler. Sokaklarda gevrekciler taze citir gevvvreeeee diye bagirirdi.
Insanlar her zaman ellerinin altinda olan guzellikleri bulamyinca kiymetini anliyor.
Hafta sonu kahvaltilarinin bask konugu idi gevrek. Cok ozledigimi analdigim bir gun sivadim kollari aynisi olmasada benzer bir tat yakalama umu du ile basladim netten gevrek tarifleri aramaya. Bir kac denemeden sonra bu pufudik gevrekelri kesfettim. Ustelik tazeliklerini uzun sure koruyorlar. Benim gibi gevrek ozlemi ceken varsa denemesini tavsiye ederim.


MALZEMELER
1 sb ilik su
2 sb sut
1/2 sb sivi yag
8 sb un
1 crb kasigi seker
2 crb kasifi maya
2 crb kasigi tuZ
1 kabartma tozu

UZERI ICIN
2 sb susam
1 sb pekmezli su

YAPILISI
ilk once unla kabartma tozunu eleyin. Butun sivilari yag, sut, su karistirin ve tuzu, sekeri mayayi ekleyin.Bu karisima unuda ekleyin ve yumusacik bir hamur yogurun ( ne kadar cok yogrulursa okadar guzel oluyor). Hamur mayalandiginda , iki misli oldugunda elma buyuklugnde parcalar koparin. tezgah uzerinde gevrek sekli verin . gevrekleri once pekmezli suya sonra susama batirin ve tepsiye siralayin. Tepside yarim saat dinlendirin ve yuksek isili (onceden isinmi)firinda pisirin. Nar gibi kizardiignda sizde , Tazeee citirrr gevvrekkk diye bagira bilrisiniz :)

17 yorum:

  1. Çok çok çok severim canım ya...

    Off nasılda canım çekti

    YanıtlaSil
  2. insan memleketinden uzakta olunca oradaki güzellikleri ve tatları özlüyor.gevrek harika olmuş.ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Off ellerine sağlık canım. Bayılırım gevreklere her zaman elimin altında olsun diye buzlukta bile tutuyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çıtır çıtır ha
    rika mutlu haftalar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  5. CANIM DENEMEM GEREK...BİZDE ÇOK SEVERİZ...ELLLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  6. Yazın İzmir e gitdiğimde mutlaka gevrek ve boyaz ile kahvaltı sofrası kurarım..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık ne güzel yapmışsın.

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Görüntüsü ne kadar güzel. Simit hayranı biri olarak, tadının da çok güzel olduğuna eminim.
    Sık sık görüşmek dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. ımmm nefis görünüyorlar bende çok severim
    ellerine sağlık canım
    mutluhaftalar

    YanıtlaSil
  10. eline sağlık canım ,afiyet şeker olsun,ödülün için kutluyor ve sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  11. mmm... kokusunu duyar gibiyim. misss gibi.. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Hazır satılan gevreklerden hiç farkı yok nefiss olmuş ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. mis gibi simidin kokusu burnuma geldi sanki
    cok severim
    ellerine saglik canim
    harika gorunuyorlar

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  14. Sefa cım CANIM ;
    Blogumda Dost luk bildirimin var ugrayıp alırsan sevınırım.

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık tatlım, seni izlemeye aldım :))

    Bundan sonra sık görüşeceğizz hihi

    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. http://yaseminlerim-yaseminlerim.blogspot.com/12 Ocak 2010 05:05

    Ellerine saglik arkadasim denemede yarar var bizler burda corek diyoruz afiyet seker olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık nefisss görünüyor
    gevrekler.Bir izmirli olarak boyoz ve gevrek vazgeçilmez iki lezzet bence:)))Ziyaretiniz ve yorumunuz içinde çok teşekürler.Sevgiler...

    YanıtlaSil