10 Şubat 2010 Çarşamba

Cig Papatesli, El acmasi Borek

Bu boregi bir arkadasim telefonda tarif eti. Seveceginden eminim bir dene vaz gecemessin dedi.
Eee biliyorlar benim borek canavari oldugumu :)). Ben daha cok el acmasi borek cesitlerini seviyorum. Bana daha bir lezzetli geliyor nedense. Birde ben son zamanlarda boreklerle birlikde salata yemeyide adet edindim. Tabiki kilolarda bana yerlesmeyi adet edindi :))
Neyse ben tarife geceyim.

MALZEME

Hamur icin
1 kg un
2 su,b su
1 corba,k siviyag
1 tatli,k tuz

Ic malzeme icin
4 iri patates
2 iri kuru sogan
1 cay,b siviyag
1 er cay,k nane, kimyon, karabiber

YAPILISI
Ilk once eledigimiz undan 1 avuc ayiralim ( hamur acarkan kullanilacak).
Suyu ,sivi yag tuzu hamur yogurma kabina alalim ve yayas yavas unu ekleyerek hamuru yoguralim. Hamuru en az 20 dakika yogurmak gerekiyor.Yogurulan hamurun uzerine nemli bir bez ortup dinlendirmeye birakalim.
Diyer taraftan soganlari incecik yemeklik dograyip sivi yagda kavuralim.Kavrulan sogana, naneyi, kimyonu ve karabiberi ekleyelim. Kavrulmus sogan sogurken patatesleri soyup rende nin iri tarafiyla rendeleyelim. Rendelenen patatesleri suzguye alip uzerinden su gezdirelim ki nisastasi gitsin. Patestesleri elimizle SIKIP fazla suyunu suzelim ve kavrulan sogana ekleyeleyip karistiralim. Ic malzememizde hazir.

Dinlenen hamuru 4 yada 5 parcaya ayirip ayirdigimiz un yardimiyla acalim .Iyic e buyuyen hamurun yarisina ic malzememizi surelim.Kol boregi sarar gibi saralim. Sarilan boregi verevine kesip yaglanmis firin tepsisine dizelim . Onceden isinmis firinda( 200 dr) yada( 350 fr) alti ustu kizarana dek pisirilir. Afiyet olsun

Borekle birlikte, herkesin bildigi havuc salatasi ikram ettim.guzel bir ikili oldu.

15 yorum:

  1. Mıss gıbı olmus bende cok severım
    el acması borek gıbısı varmı
    Ellerıne saglık
    Sevgıler

    YanıtlaSil
  2. Canım açma börek gibisi varmı elleri
    ne sağlık sunumda harika kocaman öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.el açması börek hiçbirşeye değişmem.kaptım bir tane.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık emeğinede el açması olurda yenmezmi salata ayrıca güzel duruyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. EL AÇMASI BÖREK ÇOK FARKLI OLUYOR ŞİFA OLSUN

    YanıtlaSil
  6. Sefa cım.ellerın dert görmesın elde acmak kolay değildir..
    Afiyetler olsun bereketi ile..
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  7. Selam Sefa .Ellerine sağlık.Bayılırım el açmasına.Eminim çok lezzetlidir.Dün yazıcaktım.Bir türlü yazamadım.Sorun çıktı bilgisayarda. SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  8. Sefacığım ;
    dediğin gibi yufka el açmasının yerini tutar mı hiç?
    ne güzel açmışsın eline sağlık
    afiyet bal şeker olmuştur inşallah ..

    YanıtlaSil
  9. of of cok guzel gozuktu : ) asta eriyorum zaten : ) hemen biseyler yapmam lazim

    YanıtlaSil
  10. of of cok guzel gozuktu : ) asta eriyorum zaten : ) hemen biseyler yapmam lazim

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel yapmışsın böreği. Ben elde açmayı pek beceremiyorum. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım sunum süper....

    YanıtlaSil
  13. miss kokusu geldi bana kadar ellerinize sağlıkk sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Bayılırım açma böreğe ellerine sağlık süper görünüyor.

    YanıtlaSil
  15. elde yapılan börekleri bende çok seviyorum ama iş güç olunca ancak boş kaldığımızda:))yapabiliyorum nefis görünüyor canım benim ellerine sağlık öptüm sevgiler

    YanıtlaSil