1 Şubat 2010 Pazartesi

Firinda Palamut Kizartmasi

Balik benim en az haftada bir defada olsa sofraya koymaya cabaladigim besindir. Genelde Pazar gunleri balik gunumuz oluyor. Bazan salatay, bazan makarnaya da ekliyoruz. Ama ben baligi en cok kizarmis halini seviyorum.
Son donemlerde kizatmadan kactigimiz icin firinda kizartiyorum . Ev cok kokmuyor , kizatmak icin basinda beklemek gerekmiyor. Yani gene isin kolayina kacmis oluyorum. :)))

MALZEMELER;
2; iri palamut
1;cay bardagi un
1;cay bardagi misir unu
1;Trk fincani sivi yag

YAPILISI;
Ayiklanip dilimlenmis baliklari yikayip suyunu suzun.Temiz bir posetin icine , misir ununu ,normal unu ve tuzu koyup karistirin. Posete dilim baliklarida ekleyin poseti salayin balikalrda unlansin . Sivi yagla tepsiyi yaglayin ve baliklari tepsiye dizin.200 derece firinda 15 dakika pisirin. Sonra baliklari cevirin 10 dakika daha pisirin.
Palamut yagli bir balik oldugu icin fazla yag eklemenize gerek yok( bence tabiki )
Afiyet olsun

17 yorum:

  1. Bizimde hafta sonu vazgeçilmezimizdir balıklar.bazen taze bulamayınca kurtarıcımız oluyor palamut.gayette lezzetli.ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Karadenizli olarak balığı çok seviyoruz ..
    az yağda kızartma tercihim ama büyük balıklarda fırında dediğin gibi çok güzel ve de sağlıklı ...
    eline sağlık balık bol salata ile çok güzel görünüyor ...

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bizde baliga hayir deyemenlerdeniz ama fazla sansli degiliz bu konuda ya dondurulmus yada gol baligi tuketmek zorundayiz oylede boylede balik vazgecilmez.ellerine saglik kocaman selamlar/

    YanıtlaSil
  5. merhaba,sanırım bana yorum bırakan sizsiniz.doğru yerdemiyim?
    porselen demlik çay saati etkinliğinde ev sahibesi olmak istemişsiniz.tabi seve seve olabilirsiniz.adınızı listeye yazıyorum..
    haberleşiriz yine.sevgiler.
    ben size yardımcı olacağım,
    etkinlik konusunda

    YanıtlaSil
  6. canımcım sitemde kodu yayınlayamıyorum sağ tuş yasağı var kimse kopyalayamıyor...yorum olarakda atamıyorum html kodunu kabul etmiyor mail adresni gönderirsen maille atarım sana....öpüyorum canım benim...

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerıne sağlık nefis görünüyor.
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  8. Mis gibi olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Sefa'cığım, aklıma geldi fırın poşetinde neden pişmesin balıklar? Hani poşette tavuk yaparmış gibi... Böylece ne balığa yağ eklenir ne de tepsi yağlanır. Daha kolayına kaçılmış olunur yani ve de bence lezzeti katlanır.

    YanıtlaSil
  10. Bızde balıgı cok severız
    Palamut tabagı cok guzel gorunuyor
    Afıyet olsun...Sevgıler

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar bu kitadan bir blogcu gorunce komsu gormus gibi seviniyorum :) Ellerize saglik cok lezzetli gorunuyor baligi ben de severim ama tuketmiyoruz cok sIk baliklardaki civa miktarindan dolayi cocuklara yedirmedigimiz icin bizde yemiyoruz esim cok kati bu konuda :)
    Sevgiler
    Seyma

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor ellerine sağlık kızarma kokusu yüzünden hasret kalıyoruz güzel fikir teşekkürler

    YanıtlaSil
  13. Balığa hiç bir zaman hayır diyemem. nefis görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Bende balığa bayılırım her hafta mutlaka yaparım nefis görünüyor ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Sefacım ellerine sağlık balık çok güzel görünüyor..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Palamut yemeyeli ne cok olmus, simdi farkettim iyi mi??

    YanıtlaSil
  17. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil