9 Kasım 2010 Salı

Pastirmali Ispanakli Mifloy Borek

Kocaman selamlar herkese. Bir blogerin basina gelebilecek en kotu sey sanirim fotograf makinasinin bozulmasidir. Daha kotu bir seyse bilgisayarinin bozulmasidir sanirim.
Evet yaklasik 10 gun once bilgisayarimin guc kaynaginda problem olmus. Bu gun sabah kullanmaya basladim cok sukur. Sanki 10 degilde 30 gun gecmis gibi geldi bana.
Neyseki teknisyenimiz evimizde cabuk tamir edildi.
Bende hemencecik bir tarifle geldim sizlere.
Oyle planli programli yapilmis bir borek degil tarifimiz. Alelacele yapilmis hemencecik tuketilmis bir borek. Biz cok begendik belki sizde begenirsiniz.

MALZEMELER
1 paket mifloy
1/2 kg ispanak
2 s,b kasar rende
6 dilim pastirma
1 kucuk sogan
1 adet yumurta
2 cb.k corek otu

YAPILISI
Once ispanagi incecik dogranmis soganla iyice kavuruyoruz.
Oda isisinda cozulen mifloyu unlu tezgaha yayiyoruz
Merdane ile mifloyu acip inceltiyoruz, buyutuyoruz.
Soguyan ispanaklari mifloyun bir kenarina yayiyoruz
Diger kenarada kasarlari yayiyoruz
Dilim pastirmayi elimizle parcalayip kasar ve ispanagin ortasina gelecek sekilde diziyoruz
Ispanakli taraftan rulo seklinde sariyoruz ve 3 parmak eninde dilimliyoruz.
Ayni islemi diger mifloy hamurunada uyguluyoruz ( paketin icinden iki adet cikiyor )
Uzerlerine yumurta sarisi surup, corek otu serpip onceden isittigimiz firinda yaklasik 20 dakika pisiriyoruz . Firin isisi 200 ( C ) yada 350 (F) . Harika bir lezzet oluyor herkese tavsiye ediyoruz.
Sefa







14 yorum:

  1. hayırlı sabahlar Sefa cığım alelacele yapılmış ama harika bir börek olmuş paçangaya benzeyen bir tat çıkmış ortaya canım ellerine sağlık
    evet haklısın bloglarda başımıza gelebilecek kötü şeylerden biri halen benim de başımda makinam bozuldu ve hala tamirden gelemedi şirketine yollamışlar:((
    sana da geçmiş olsun canım çabuk düzelmesine sevindim
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  2. Sefacığım günaydın çok leziz ve şık bir börek olmuş.Milföy her zaman can
    kurtarıcımız:))Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. nefis bitanem ellerine sağlık afiyetler olsun öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım..Miss gibi olmuş gerçekten olsada yesem

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin :)
    ben çok beğendim bu börekleri eline sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Offf nefs görünüyor börekle! Evde ıspanak var milföyde var kaşar da var. PAstırmasız olarak yapmak lazım hemen:) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar. İçinde de yok yok. Süpermiş.
    Haklısın bilgisayar ve fotoğraf makineleri ile öylesine bütünleştik ki, başlarına bir şey geldiğinde eksilmiş gibi oluyoruz. Geçmiş olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık mis gibi görünüyorlar:))
    annem seneler evvel yapmıştı buna benzer birşey:) tadı değişiktii:))

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Sefa'cığım! Hem blogger hem yazar olan birinin başına gelebilecek bilgisayar arızası felaket ötesi oluyor, yazın yaşadım maalesef. Neyse geçti gitti. Şimdi turp gibi çok şükür...

    YanıtlaSil
  10. geçmişolsun insanı sinir eden bir durum bu:((((allah bir daha yaşatmasın
    börekler harika olmuş ellerine sağlık canımcım

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş olsun kesnlikle bilgisayar yoksa blogta yok.benimki de can çekişiyor..vınn vınnn uğultusundan başım ağrıyor..

    börek çok güzel.pratik ve lezzetli daha ne olsun?
    eline sağlık

    YanıtlaSil
  12. nefiss gözüküyor. ellerine sağlık canım.

    iyi bayramlar..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, yüzün ve gülün hiç solmasın. Kurban Bayramın kutlu olsun... Tüm arkadaşların Kurban Bayramı?nı en içten dileklerimle kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun!

    YanıtlaSil
  14. Ispanak,kaşar, pastırma birarada of of nasıl da harika bir lezzet ortaya çıkmıştır. Görüntüsü de süper ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil