15 Aralık 2010 Çarşamba

Kabak Biskuvisi

Merhabalar buralar o kadar sogudu ki kisi 4 x 4 yasiyoruz. Her ne kadar ben cok usuyenler gurubundan olsamda, 4 mevsimi yasamayi seviyorum.
Kisin doga uykuya yatiyor , tum yilin yorgunlugunu atmak icin dinlenmeye geciyor diye dusunuyorum .
Ilk baharda civil civil uyanacak, Sicacik sevgi dolduracak insanlarin yuregine.Renk renk kokular salicak etrafa. Coskuyu sevinci mutlulugu yasiycaz Doga ile birlikte.
BAHAR dan sonra yaz , Doganin ve insanlarin tum enerjisini harciyacagi YAZ.
Ozlemlerin bittiyi mutluluklarin, son damlasina kadar yasandigi yaz.
Ardin dan Sonbahar yavas yavas dinlenmeye hazirliycak kendini doga.
Ne mutlu bizlere 4 mevsimi de yasiyoruz.
Allahim hic birimizibu guzeliklerden mahrum birakmasin insallah.

Tarifi yazacakken kendimi mevsimlerde buldum. Soguk beni baya etkilemis sanirim :)))
Iki gun once yaptigim kabak dolmasinin icini nasil deyerlendiririmdiye dusunurken bu tarif cikti ortaya. Asil amacim mucver yapmakti, sadece kabagin ici oldugu icin cok su saldi. Bende cok unlu olmasin dusuncesiyle birazda yulaf ezmesi ekledim. Ortaya bu tarif cikti. Diette olan arkadaslar icin lezzetli ve besleyici bir ara ogun olacagini dusunuyorum.
Ben kendi adima cok beyendim. Icinde sebze olan herseyi zaten cok severim.

MALZEMELER
4 kabagin ici
1 k, sogan
4 d,sarimsak
1 kucuk kase lor
1 cy,bardagi yulaf
2 crb,kasifi misir unu
Maydonoz
dereotu
istediginiz baharatlar
1 cyk karbonat


YAPILISI
Kabak iclerini biraz tuzla ovup beklettim ve SIKtim. Butun malzemeleri mutfak robotuna koydum, ve 1 dakika parcalama ve karistirma isleminden gecirdim. Karisimi 15 dakika dinlendirdim.Yulaf ezmeleri sogan ve sarimsak suyu ile kabarmasi icin. Malum robot tan gecen sogan sulaniyor. Yaglanmis bir firin kabina doktum tum malzemeyi. Isitilmis firinda alti ustu kizaranadek pisirdim. Pisen mucveri dilimledim ve tekrar firina surdum. Iyice kuruyunca firindan cikardim. Bazan ara ogun yapiyorum bir bardak ayran esliginde, bazan minik minik dograyip salataya ekliyorum. Ben sevdim umarim sizde seversiniz.
Sevgiler
Sefa

14 yorum:

  1. Canım harika bir fikir ellerine sağ
    lık.Bursa'da buz gibi sorma dükkan
    da donuyorum evime gidince ilikle
    rim ısınıyor:))Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. selamlar arkadaşım çok değişik bişey çıkmış ortaya.ellerine sağlık.ankara da oldukça soğuk.ama ben sseviyorum.
    sevgiler arkadaşım

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik olmuş ellerine sağlık Sefacığım.En içten sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. tatlim cok hos bir tarif cikmis ortaya ellerine saglik .simdi buz gibi havada disaridada lapa lapa kar varken bu buskive sicak sut benim olmali oyle degilmi

    YanıtlaSil
  5. Yaratıcılk işte bu Sefacım.
    Harikasın.
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  6. Super bişey olmuş Sefa'cığım ellerine sağlık..Bayıldım görüntülerine..)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. sayfana yeni rastladim,bayildim,izleyicinim bundan sonra sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    mevsimleri ne güzel anlatmışsın. Haklısın, toprak yeni ve yine daha güzel ürünler vermek için kendini dinlenmeye, yenilemeye aldı. Sonra da olağanüstü güzelliklerle bizlerle buluşacak.
    Ellerine sağlık. Ortaya çıkan tat nefis bir şey olmuş.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  9. Bu ne güzel bir buluş böyle. Ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. şahanesin tatlım :)) ellerine sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bende çok üşüyorumm yaz gelsinn :) kurabiyeler harika ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Voav:)
    Orijinal bir lezzet.Ellerine sağlık,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  13. Sefa'cigim,

    Ellerine saglik, ne degisik bir tarif,

    Sevgilerimi gonderiyorum ve de cok guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. vallahı mukemmel bır tarıf...
    tekerrulerden farklı yaratıcı seyler cokhos oluyor...

    www.memolininannesi.blogspot.com

    YanıtlaSil