24 Aralık 2010 Cuma

Kuru Sebze Dolmalari

Kisin en sevdigim yemeklerden biri kuru dolmalar. Yazin kendi ellerimle kuruttum ben bu sebzeleri. Turkuye de pazardan aldim misler gibi kuruttum. Simdide hic dusunmeden gonul ferahligi ile yapiyorum.
Kuru dolmayi ben illaki sumak ve nar eksisi ile yaparim. Ancak o zaman alabiliyorum lezzetini.
Bol zeytin yagli, nar iksili sumakli. Guzel de oluyor tavsiye ederim.
B en olcu kulanmadim, sizlerede goz karari tarif versem nasil olur.
Yaklasik 2 bardak pirinci yikadim suzdum. Yikanan pirince 2 buyuk kuru sogan dogradim incecik. 5 dis sarimsagida minik minik dogradim ekledim. Yarim bag maydonozu kiydim.
1 tepeleme corba kasigi domates salcasi, 1 tepeleme bibersalcasinida ekledim. 1 cay bardagina yakin nar eksisi ekledim. Bol ca zeytin yagi. Kara biber, kimyon, kekik ve bolca( 1 corba kasigi kadar ) sumak. Tabiki bir de tuz. Butun ic malzemeyi iyice karistirdim ve sicak suda beklettigim dolmaliklara doldurdum. Tencereye dizdigim dolmalaran uzerine yine biraz zeytin yagi, nar eksisi ve sicak su ekleyip yaklasik yarim saat pisirdim. Ilik sevdigimiz den ilk servis yaptim, ama sogukda guzel oluyor.
Sevgiler
Sefa

10 yorum:

  1. mımmm pek lezzetli olmuş.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ister uzerine limon sik ister yogurt sonrada misler gibi ye:)afiyet seker olsun canim ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Bende bayılıyorum, kuruyla yapılan dolmalara. Özellikle dediğin gibi nar ekşisi harika oluyor. Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. mis..miss..en sevdiğim dolmalardır.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. NAR EKŞİLİ VE SUMAKLI İLK KEZ DUYUYORUM AMA TAM BENLİK BİR LEZZET OKURKEN BİLE KÖTÜ OLDUM ENFES GÖRÜNÜYOR ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. kuru sebze dolmasinin o guzel kokusu lezzeti yokmu bayilirim valla
    buralarda fazla bulamasamda turkiyeye gidince getirme calisiyorum
    bu arada ellerine emegine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Kendim hiç pişirmedim daha ama çok severim.Ellerinize sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canımmmm
    ellerine sağlık tatlım benim
    çok lezzetli görünüyor
    ayrıca hemen belirteyim aynı lezzzet şuanda mintinin mutfağında pişiyor:))
    sana güzel bir haftasonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  10. MANDALİNA VE PORTAKALLI LEZZETLERİNİZLE HEPİNİZİ ETKİNLİĞİME BEKLİYORUM


    http://hobidunyam.womanforum.net/ tarafından düzenlenen

    yemek etkinliklerinin mandalina ve portakallı lezzetler *9* " Etkinliğine

    ben http://mandalincikmazi.blogspot.com/ ( Yıldız ) ev sahibeliği yapacağım



    30Aralık-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinliğime katılmak için dilediğiniz çeşitte mandalin ve portakallı tarifler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana isim, tarif adı ve blog adresinizi belirterek mail atmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da katılabilirler hepinizi bekliyorum.


    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım olursa lütfen kusuruma bakmayın hepinize ulaşmaya çalışacağım.



    TEŞEKKÜR EDERİM


    NOT: hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil