Merhaba kocaman herkese, Yine bir borek tarifi ile geldim. Ben borekleri cok seviyorum Aslinda un ve yagli olan herseyi cok seviyorum da :)) Borekleride ozellikle sebzeli olanlarini tercih ediyorum. Bahcem deki pirasalar tukenmeden birde pirasali borek yapmak istedim. Lor da vardi Tabiki ev yapimi http://Lor yapitim << bir pakette baklava yufkasi ogh daha ne olsun . Yufkan var mi ?, var var , pirasan varmi ? var var Lorun varmi ? var var eee ne duruyorsun borek yapsana :)) ... Helva icin soylenmis bir turkuyu ben borek icin uydurdum . Iste sevgili arkadaslar boregimiz resimde goruldugu gibi bir borek oldu. Sevenler icin tavsiye edilir . MALZEMELER 1 paket baklavalik yufka ( Fillo ) 3 buyuk pirasa 1 kase lor 1 su bardagi sut 1 cay bardagi sivi yag 1 yumurta YAPILISI Iyice yikadigimiz pirasayi incecek kiyalim ve lorla harmanlayalim. Sut ile sivi yagi iyice cirpalim . Iki yufkayi ust uste alip uzerine bolca sutlu karisim surelim . Bir kenarina pirasali hac koyup gevsekce bir rulo saralim. Yaglanmis tepsiye alalim. Tum yufkalar bitenedek bu sekilde boregimizi saralim tepsiye dizelim. Tepsideki boregin uzerine cirpilmis yumurta surup, onceden isinmis firinda na r gibi kizarana dek pisirelim. Afiyet olsun efendim.
bu baklava yufkası ne çok işimize yaradı.bende çok sık kullanıyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇıtıt çıtır olmuştur ,ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler..
citir citir pek lezziz görünüyor..pirasaylada enfes olmusdur! sicacik sevgiler
YanıtlaSileline sağlık canım nefis görünüyor.güzel bir gün diliyorum.sevgilerimle.
YanıtlaSilharika bir börek olmuş bayıldım eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler...
Ooooh harika! Bizimkiler de yufka bulamadıklarında baklava yufkasıyla yapıyorlar böreği. New York'ta Türk bakkallarında yufka bulunabiliyor ama nerde Türkiye'deki el açması yufkalar!
YanıtlaSilEline sağlık harika olmuş çıtır çıtır ne güzel sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık etkinliğim devam ediyor katılımlarınızı bekliyorum sevgiler..
YanıtlaSilArkadasim,bu güzel börekten bana da
YanıtlaSilvar mi var mi????
Yiyenlere afiyet olsun
Nasılda güel kızarmışlar öyle!Ben bu baklavalık yufkaları çok sevmeye başladım.Her derde derman:)ellerine sağlk canım.Sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çokda iştah açıcı.
Ben yeniden yazmaya başladım ve ziyaretine geldim ama sende üç haftadır ara vermişsin. Dilerim bir sorun yoktur.
Sevgiyle kal.
Bende bunu ıspanak ve tahinle yapıyorum oda çok lezzetli oluyor. Pırasalı olanını denememiştim eminimki çok lezzetli olur.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgilerle...
Kandiliniz mübarek olsun..
YanıtlaSilellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilnerelerdesin? Merak ettim.
Sevgiyle kal.
bende tanımasamda merak ettim inanın 3 aydır tarif eklenmmiş börege bakmak için ugramıştım
YanıtlaSil