20 Eylül 2011 Salı

Firin da Et li Bamya

Ilk defa firinda bamya dendiginde Nasil yani? demistim. Bamya yi firinami yakistiramadim, yoksa firinda kurur diyemi kurktum bilemiyorum. Ama pek guzel bir fikir gibi gelmedi bana.
Eyer etli yapacaksan bir defa dene diye israrlar cogalinca, denemekten birsey cikmaz dedim. Gercekten birsey cikmadi cokk sey cikti :) Esim cok beyendi, damak tadina guvendiklerim beyendi. Ben zaten bamyanin hersekliyle her halini severim ( kizartmasini bile ) Firnlanmis halinid e cok sevdim. kim bilir belki sizd e seversiniz.
Tarifin orjinali kuzu eti ile, ben evd e dana eti vardi dana eti ile yaptim. Kemikli kuzu daha cok yakisiyor.

MALZEMELER

1/2 kg bamya

1/2 kg kusbasi et

1 iri kuru sogan

2 iri domates

1 limon

1 corba kasigi biber salcasi

1 cay bardagi sivi yag

tuz


YAPILISI

Siviyag da once etleri soteleyin, sotelenmis etlere yemeklik dogranmis sogani ekleyip soganlar olenedek kavurun. Kavrulan soganli etlere kucuk dogranmis domatesleri ilave edin.

Domatesler suyunu salip cekenedek pisirin. Suyunu ceken yemege salcayi ekleyin ve salcayi ezin. Karisima yaklasik 3 su bardagi su ilave edin ve etler yumsayana dek pisirin.

Etler pistiginde icine limonun suyunu ve tuzu ilave edin. Limon suyu ve tuzdan sonra bamyalari ekleyin ve hic karistirmadan yemek suyunu cekenedek pisirin, dikkat edin cok pismesin. Pisen bamyayi bir firin kabina bosaltin uzeri kizaranadek firinlayin. Ben suyunu biraz fazla eklemisim sulu kaldi.

14 yorum:

  1. ben de fırında bamya deyince şaşırdım, ben de severim bamyayı, ellerine sağlık, becerikli arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  2. Bamyaya bayilirim hele eksi eksi olursa bide off offf ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. sefacım ilginç bir tarif olmuş. ellerine sağlık afiyet bal olsun.
    Kemikli kuzu eti ile demek istiyorum. not aldım bakalım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Güzel fikir. Bende bamyayı pek sevmezdim şimdi ise bayılıyorum. Ellerine sağlık denemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. bamyayı bende çok severim canım özellikle z.yağlısını..eminim bu haliyle de çok lezzetlidir..ellerine sağlık..sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Fırın yemekleri çok severim ama fırında bamya hiç duymamıştım blogcular sayesinde çok şey öğreniyorum :))
    Nefis görünüyor ellerine sağlık sulu olması önemli değil ekmek bandırırız :))

    YanıtlaSil
  7. Sefacigim, firinda ben de hic denemedim ama bir bamyasever olarak deneyecegim... Ellerine saglik canim benim.. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Bamyayı her türlü çok severim ama bu şekilde hiç yemedim mutlaka deneyeceğim çok güzel olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. Fırında güveç içerisinde üzerine bir salkım koruk kapatarak pişirmiştim nefis olmuştu.Senin bu tarifini de deneyeceğim.Çok severim bamyayı.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Cok severeim Sefa'cigim bamyayi ben. Birsey soracagim, buranin o uzun bamyalari ile mi yaptin? Ben hic denemedim de:)
    Ellerine saglik.

    Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle.

    YanıtlaSil
  11. Bamyayı fırında hiç denememiştim. Bamya çoks evdiğim bir sebze. Eminim herşey gibi fırına girince onunda lezzeti katlanmıştır. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. tencerede pişiyo anladığım kadarıyla fırında cok kalmasına gerek yok herhalde...ellerinize sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. çocukken yemezdim de şimdi de arasam bulamıyorum.süper olmuş.misler gibi koku taaa trabzonlara geliyor.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  14. herkes sevmez ama ben bayılıyorum bamyaya ;)ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil