17 Eylül 2011 Cumartesi

Seftali Receli

Bloger arkadaslarimin postlarinda kislik hazirliklarini gordukce kendim'de bir eksiklik hissettim . Bende birseyler yapmaliyim, aslinda her yaz sonu yapiyorum bu tur hazirliklar, ama hic blogda yayinlamamistim. Bu yil yaptigim eristeleri, tursulari ve recelleri sizlerle paylasmak istiyorum, istiyorum da bakalim tembellik etmemm insallah.
Bu gun seftali receli, onumuzdeki gunlerde tursu ve eriste sirada.
Ev de esimden baska recel yiyen olmadigi icin cok az yaptim. Bir kac cesit daha yapicam tabiki.

MALZEMELER
4 iri seftali
4 su bardagi seker
1 corba kasigi limon suyu
1 cay bardagi su

YAPILISI

Seftali leri yikayip buhar da 3 dakika tutum. Kabuklarini soydum ve tencerenin icine dilimledim.
Dilimlenmis seftalilerin uzerine seker ve suyu ekledim. Tencereyi orta dereceli ocaga koydum. Kaynamaya baslayinca uzerindeki kopukleri kepce ile alip atim. Kopukler iyic e azaldiginda ocagi iyice kistim. Seftalileri kepce ile tencereden serbetini suzerek cikardim. Bu islemi seftaliler ezilmesin diye yapiyorum.
Serbetini agir ateste koyulasana dek kaynattim. Koyulasan recele seftalileri ekledim.
Seftalileri ekledikten 5 dakika sonra limon suyunu ekledim ve 5 dakika daha kaynattim ve ocaktan aldim. Iliklasan receli kavanoza bosalttim.














7 yorum:

  1. hiç yapmadım şeftali reçeli, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canım mutlu pazarlar bende yaptım:)
    ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım
    çok güzel altın gibi olmuş rengi
    sağlıkla yiyin inşallah:)

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuş çok da severim taze ekmek, üzerine tereyağ üstüne şeftali reçeli enfes olur. Ellerine sağlık canım. Güzel bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,ben bayılırım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. afiyetle yiyin şekerim...

    YanıtlaSil
  7. kokusunu en çok sevdigim reçeldir.afiyetle yiyi inşallah.

    YanıtlaSil