5 Ekim 2011 Çarşamba

Pastirma'li Kuru Fasulye

Merhaba lar, bugun Ekim 5 Eylul tum sakinligi ile, tum dinginligi ile gecti gitti. En cok Eylul ayini seviyorum ben nedense. Tatil donusu dur, kis hazirliklarinin yogun oldugu aydir ama bana hep bir huzur lu hep keyifli gelir. Benim en cok sevdigim Eylul ayi bitti yani.
Simdi demeyin, ne yani diyer aylari sevmiyormusun? Tabiki seviyorum, akil ve beden sagligmiz yerinde olsun, butun aylarin yillarin keyfini cikaralim :)
Eylul' den sonra tabiki KI$ kendini hisettirmeye basliyor yavas yavas. Mutfaklarda da kislik yemekler yerini almaya basliyor. Yaz boyunca, agir olur dusuncesiyle yapmadigimiz ama ozledigimiz yemekler artik bloglarda da gorunmeye basladi.
Ben de esim ozlemistir diye pastirmali kuru fasulye yaptim. Yemegime evde kendi yaptigim pastirma dan ekledim. Turk mutfaginin vaz gecilmezlerinden biri olan kurufasulyemiz cok beyenildi cabucak tuketildii :)
Tarifi ise soyle.

MALZEMELER
2 su bardagi kuru fasulye
1 bas kuru sogan
2 dis sarimsak
100 gr pastirma
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi biber salcasi
1 cay bardagi sivi yag
Tuz

YAPILISI
Aksamdan isladiginiz kurufasulye leri iyice yikayip suzun. Eger duduklu tencerede pisirecekseniz harslamayin. Normal tencerede pisirecekseniz 5 dakika harslayin.
Baska bir tencerede yemeklik dogradiginiz kuru sogan ve sarimsagi sivi yagda kavurun.
Kavrulan sogana salcalari ilave edin. Salcalari ezip iki karistirdiktan sonra kurufasulyeleri ve dogranmis pastirmalari ekleyin iki dakika kavurun. Yemegimizin uzerine yeterince sicak su ekleyin. Agir ateste yaklasik 40 dakika kaynatin. Duduklu tencerede yapiyorsaniz yaklasik 20 dakika pisirin. (Her markanin tenceresi farkli oluyor ) . Suyu azalirsa uzerine kaynar su ekleyin. Pisen yemege en son tuzunu ilave edin. Sicak ve tursu esliginde servis edilmesi tavsiye olunur.


23 yorum:

  1. offff:))
    tamda canımm kuru fasulye çeker ikennnn:)
    nasılda yapışdım ekrana...
    ellerinize sağlıkk...
    tamda kıvamında görünüyorr:)
    şööylee yyanında tazecikk yapılmış turşu ile hayalinii kurdummm inanın:)
    afiyet bal olsun..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. kesinliklle sahane görünüyor..ellerine saglık..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım kışın en çok sevdiğim yemek
    tir ellerine sağlık enfes olmuş öpü
    yorum.

    YanıtlaSil
  4. Sofraların baş tacı.Olmazsa olmazımız.Ellerine sağlık nefis görünüyor.sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Kuru fasulye denince aklıma kış geliyor :)) yanına pilav ve turşu
    yazında ara sıra domatesli yaparız ama illaki kışın tadı farklı .
    Ellerine sağlık nefis görünüyor yakın zamanda ben de yapacağım........

    YanıtlaSil
  6. Yanında pilav ve turşuyla aman Allah'hım..
    Kimse tutamaz beni ve kendimi kaybederim yerken..
    Ellerine sağlık canım.
    Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Yüce mevlam şu mubareği az daha kokusuz yarataydı ne harika olurdu...
    eroinman gibi oluyorum pastırma görüncee...
    aklım cevrımdısı...

    YanıtlaSil
  8. Kuru fasülye mevsimi geldi artık :)
    Soğuk özellikle de yağmurlu havalarda daha bir lezzetli gelir bana..
    Pastırmayla lezzet ikiye katlanmıştır eminim..
    Ellerine sağlık canım..
    Afiyetle..

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglik harika gorunuyor...sevgiler..:))

    YanıtlaSil
  10. Kışın en sevdiğim yemeklerin başında gelir yanında turşu ile bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  11. ekmeği ban ban ye :)
    Haluk'un tabiriyle
    lapp lapp lapp :D

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  12. geldi mi yahu kurufasulye zamanı :) ah ah çok severim gelsin artık taze fasulyeden vs. sıkıldık :)ellerine sağlık.


    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canim hayirli aksamlae ellerine emeklerine saglik Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  14. Benimde en sevdigim aydir eylül vede dogdum aydir hele ormanda gezerken sararmis yapraklar bir baska güzel durur agacta
    pastirmayi kendin yapmissin cok hamaratsin arkadasim masallah
    esim cok sever ayda bir kac kez piser bizim evde elin saglik tursuyla nefis gider

    YanıtlaSil
  15. gümüş ve altın kaplama aparatlar ve ipekler,eminönü marputçular han,2.kat,kılınç boncuk..gümüş ve altın kaplama çivi,kapama,halka vs güvenal pasajı zemin kat tom flas.bu pasajları kime sorsanız gösterirler.en uygun fiyat bunlardır

    YanıtlaSil
  16. nefis görünüyor sefacım ellerine sağlık canım.bizdede çok sevilir...yapayım hafta sonu bende...özledik artık...
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. benimde en sevdiğim aydır eylül. Hatta kzımın adı da Eylül... Bu sabah aklımdan kurufasulye geçmişti fotoyu görünce daha bi çok canım çekti en kısa zamanda bende yapayım bari . ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık. Kış sofralarımızın vazgeçilmez ikilisi kuru+turşu çok leziz ve iştah açıcı görünüyorlar.

    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  19. harika olmuş yanında turşu ve soğanla süper üçlü olmuşlar
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. Milli yemeğimiz kuru fasulyeyi kim sevmez? Hem de pastırmalı. Yanında turşu ve pilav ile nefis olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. ohh ablacımmm ellerine emeklerine sağlık nefiss olmuş kuru fasülye yanınada da turşu misssss:)

    YanıtlaSil
  22. bende bu gün kuru fasulyemi yapsam acaba diye düsünüyordum. ama pastirmasiz yapcam ben :) ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  23. Canım,
    ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor. Yaz bitti, neredeyse sonbaharda geçiyor. Kışın o güzelim yemeğine ben de bayılırım. Üstelik böyle güzel görünene kim hayır diyebilir.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil