6 Haziran 2012 Çarşamba

Kaburga Dolmasi



Merhaba, iyi gunler , mutlu huzurlu saglikli  guzel gunler dilerim  tum  dostlara.
Uzun zaman dan beri denemek istedigim  bir tarif ile geldim bu gun.
Ilkkez, Diyarbakir da  yedigim ve  acaba nasil yapiliyor, bende yapa bilrimiyim diye  dusundugum bir  dolma.
Yapimi goz korkutsada tek  zor kismi dogru eti, kaburgayi bulmak bence. Oldukca lezzetli Doyurucu ve  davet  sofralarinda goze ve damaga  hitap eden bir  lezzet.
Amerika da kaburga  eti bulmak  hayli zor. Ama  en son ugradigim Turk marketinde kocuk bir parca  kaburga gorunce benim ilk aklima, Kaburga  dolmasi geldi. Cok  fazla secenek te yoktu tek bir parca kalmis, olsun  bunada sukur ...
Evet  tarife geceyim artik degilmi..

MALZEMELER
1. kuzu kaburgasi, Yaklasik  1.kg  kadar
1,5. su bardagi  pirinc
1. kuru sogan
1, caybardagi kabuklari soyulmus badem
1. cay kasigi yeni bahar
1.cy kasigi karabiber
3.corba kasigi tereyagi
1.corba kasigi kus uzumu
100, gr kadar  kuzu eti ( ben ayrica almadim, kaburganin kenarindna cikardim)

YAPILISI
Once kaburgayi, eti  ile  kemegi arasini ucu sivri bir bicak ile cep seklinde  acin.
Dikat  edilmesi gereken, eti yirtmamak. Etin icine  bir kasik kadar tereyagi, tuz ve karabiber  surun.
Diyer tarafta 100 gr  lik  eti cok kucuk  dograyin, ve 1 kasik  tereyaginda  iyice kavurun, uzerine 1 su bardagi suyu  ekleyip suyunu cekene dek  pisirin.
Et  piserken, geriye kalan tereyaginda  ince kiyilmis  kurusogani  ve bademi  kavurun, ben ikisini ayni anda kavurdum. Kavrulan bademli sogana  yikadiginiz pirinci  ileve edin, ve  2  dakika  daha kavurun ve  1  su bardagi kadar  su ilave  edip pisirin. Pisen  pilava kusuzumu tuz ve  kara bibe r ilaveedip iyice  karistirin.
Pilav dinlenince  kaburgamizin  cep kismina cok SIKI olmuycak  sekilde  doldurun. Etin acik  kismini ip ile  iyice  dikin,  dikkat edin ne  cok SIKI, nede  cok gevsek olacak.
Kaburgamiz  hazir, Buyukce  bir tencereye kaburgayi  alin, uzerini gececek kadar  su ilave  edin ve kisik ateste yaklasik 1 bucuk saat  pisirin.  Pistigini anladiginiz da , tenceredeki dolmayi  bir firin kabina alin ve firinda  her yeri  nar gibi  kizarana  dek kizartin.
Tabiki  sicak  olarak  servise  edin.


22 yorum:

  1. biraz zor gibi ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık .çok lezzetli olmuşa benzer.tarif kayda geçti bile.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok zahmetli ama çok güzel olmuş.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. enfes birşey ama çok zahmetli canım yaaa.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Offf süper ama çok zor canım ellerine sağlık nefis gözüküyor...

    YanıtlaSil
  7. bende hep denemek istiyorum ama gozumu korkutuyor.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  9. oh ne guzel olur simdi bu kaburga dolmasida
    ellerine saglik olsun...

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık. Her güzel gibi buda zor,ama sonuç harika. Olsada yesem.

    Sevgiler*

    YanıtlaSil
  11. Hiiim en sevdigim yemeklerden. Babam rahmetlik ben Tr ye gittigimde muhakak alir annemde yapardi. Bende burda bir kac denedim nefis oluyor, dedigin gibi canim fazla zorlugu yok. Nefis olmus ellerine saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil
  12. waawww süper duruyor canım. Çok söylenecek birşey yok gibi. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. Verdiğiniz bilgi için sigara bırakma merkezleri adına teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. OF ekrandan dalıp yiyesim geldi bu tok halimle. Ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
    İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

    www.tarifkolik.com

    YanıtlaSil
  16. Hem tadını hemde yapılışını merak ettiğim bir tattır.Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. Hem tadını hemde yapılışını merak ettiğim bir tattır.Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  18. ofki ne of içim geçti görünce elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. sık yapmadığımız için zahmetli geliyor, dediğiniz gibi malzemeyi daha sık bulsak daha kolay yaparız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil