22 Mart 2009 Pazar

Balik sadim :)

Dun aksam bloglarda dolasirken balik tariflerine cok takildigimi fark etim . Demek ki ben balik yapmayali baya vakit olmus.Oysa Turkuye de yasarken ne cok tuketirdik. Galiba burlarda alistigimiz balik cesitleri olmadigi icin cok fazla sofraya konuk olmuyor balik. Nerdeee bizim oynak hamsimiz ,mutavasi sardalyamiz ,agir basli cupuramiz,asil kalkan baliklarimiz, alasi , sarisi, mercani ,,,luferi kefali sazani,,, barbunu uzadikca uzar bu liste . Burdada guzel baliklar bulunuyor ama insan alistigi tadi ariyor . Ben burda en cok alabalik tercih ediyorum. Ehh tercih edilince kendileride beni fazla kirmiyorlar.
Dun birden fark edince ozlediyimi yine bir kosu bir paket kaptim geldi :) Ilk once guzelce sosladim. Sonrada altin sarisi misir unuyla unlayip bir guzel kizartim :) Bu aksam da Lezzetsefasina konuk oldu :))

MALZEMELER
3 adet alabalik (kis basina 1 adet)
1 tkf soya sosu
1/2 limon
1 su bardagi misir unu
Istediyiniz bahartlar.sos icin
1 dis ezilmis sarimsak
1 su bardagi sivi yag ( ben zeytinyagi kulandim)

YAPILISI
Ayiklanmis yikanmis baliklari bir buzdolabi posetien koyun . Bir kapta sosyasosu nu ,limon suyu nu, 2,3 kasik zeytin yagini, sarimsagi ve baharatlari iyice karistirin ve poseteki baliklarin ustune dokun .Baliklarin heryeri sosa bulanamasina ozen gosterin ve en az yarim saat sosda bekletin .Sostan cikarilanbaliklari misir ununa iyice bulayip zeytin yaginda kizartin .
Sizde balik sadiysaniz tavsiye ederim .



16 yorum:

  1. Bu akşam bizim menümüzde de balık vardı.Herkes balıksadı desene.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Al işte bir balık özleyen daha benim gibi :( Burada caanım Türkiye'nin o güzel taze balıkları yok. Dondurulmuş bulduklarımla idare ediyorum artık. Yalnız bu alabalık çok güzel görünüyor, şanslısın ;)

    YanıtlaSil
  3. SAHİLLER, DENİZ,
    VE BALIK VAZGEÇİLMEZİM BENİMDE.
    ÇOK SEVGİLER.. İYİ HAFTALAR CANIM.

    YanıtlaSil
  4. Evet Mijde cim herkez baliksamis ;)
    Afiyet olsun sizede .

    Esra cim ala balikdami yok.Oysa ben Cin halkini balik konusnda cok sansli diye dusnuyordum.Ben sana gondereyim ala balik :)

    Tesekkurler bidutmasali bende sizlere iyi bir hafta temeni ediyorum .Vazgecilmezlerimiz ben ziyor birbirine:)

    hosgeldin Elma sekeri :)

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık müthiş bir lezzet.afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  6. Tesekkur ederim defne,hem lezzetli hem saglikli.

    YanıtlaSil
  7. OHHH AFİYET BAL ŞEKER OLSUN CANIM.
    ZİYARETİN VE YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ,BİR ZAMANLAR BENDE SENİN GİBİ İMRENEREK BAKIYORDUM BLOG ARKADAŞLARIN PASTALARINA,AMA ZAMANLA ONLARIN TAKİP EDEREK ,SÜREKLİ ONLARA SORU SORARAK BU AŞAMAYA GELDİM,AMA TABİİ DAHA ÇOKKKKKK ÖĞRENECEĞİM ŞEY VAR ,AMA İNAN ARKADAŞIM SENDE YAPABİLİRSİN.....SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba canım, iadei ziyarete geldim. Alabalık ve bloğundaki diğer tariflerinin hepsi de çok nefis görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
    Her zaman görüşmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. BALIKLAR İÇİN YAPILAN YORUMLAR HARİKA... AGIRBAŞLI ÇİPURA:)ELLLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...

    YanıtlaSil
  10. egeli arkadasim cok tesekkurler bana moral oldu hem ziyaretin ve tavsiyelerin .sagolasin

    Cokk tesekkur ederim hayat her zaman beklerim .Blogumu beyendiyin icind e ayrica tesekkurler. En kisa zamanda gorusmek umuduyla.

    Candan ben zaman zaman sevdiyim urunlere( varliklara) boyle yakistirmalar yapiyorum .
    Hosuma gidiyor :)

    yorumlar bana cok buyuk moral oluyor cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Canım ellerine sağlık balığı çok severim soya sosuyla denemedim hiç
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Zaten çoğu ülkede bütün balık satılmıyor bile, hele de Amerika'da.

    YanıtlaSil
  13. Deryacim ben tavsiye ediyorum soya sosuylada harika oluyor.Tesekkur ederim yorumun icin :)

    Haklisin Tijen geneld e fleto olarak satiliyor, e biz de alismisiz butun balik yemeye.Artik idare ediyoruz ne bulduysak :)Tesekkurler yorumunuz icin

    YanıtlaSil
  14. baliklari anlatma sekline bayildim
    evet katiliyorum sana yurt disinda
    vatandaki nimetlerimizi bulmak cok zor olsada o lezzet ve tat yok ya
    hele bizim hamsimiz oooo misler gibi
    ne edelim alabalikla yetiniriz artik
    ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar canim

    YanıtlaSil
  15. köfte icin geri geldim bende öyle saniyordum ama bu tarif tam acemiler icin ideal her seyin bir ilki vardir denemeni tavsiye ederim sevgiler canim

    YanıtlaSil
  16. Hayır diyemediğim tek şeydir balık:)))

    YanıtlaSil