Bakla dolmasi Tokat bolgesine ait bir dolma. Ben bu dolmayi Edirne'den Tokat'a gelin giden,cokkk sevdigim Gulnihal ablamdan ogrendim.Yazin misafiri olmustum ve bu guzel dolmayi yapti. Tabi ben herseyi cok sevdigim gibi Bakla dolmasinada bayildim. Ilk firsata bu dolmayi yapip konuklarima ikram ettim. Arkadaslarim icinde bakla oldugunu duyunca cok sasirdilar. Burdan Gulnihal ablama kocaman tesekkurler. Kendisini tanidigim icin cok sansliyim. Neyse ben tarife geceyim.
MALZEMELER
Dolmalik yaprak
2 sb islatilmis dogranmis kuru bakla
2 sb ince bulgur
2 orta boy k.sogan
1 ck domates salcasi
1ck biber salcasi
1 tk karabiber
1 tk kirmizi biber
1 tk kuru nane
1 ck reyhan ( mutlaka olmali)
1 cyb zeytinyagi
UST SOS ICIN
2 kr sogan
1 ck domates salcasi
1 ck biber salcasi
2 ds sarimsak ( ben ekledim)
1 cyb zeytinyag
YAPILISI
Aksamdan islatilan bakla irice dogranir. Bulgur ,kuru sogan ,salcalar ve tum baharatlar kelenir ic malzeme hazirlanir. Harslanan yapraklarla sarilir. Tencereye dizilen dolmalara sicak su ilave edilir ve yumsayana dek pisirilir ( kisik ateste ).
Siviyagda ince kiyilmis kuru soganlar ve salcalar kavrulur ve dolmanin uzerine eklenir .On onbes dakikada bu sekilde pisen dolmalar afiyetle yenir.
Sefacım ellerine sağlık harika görü
YanıtlaSilnüyor denemek lazım öpüyorum...
Değişik bende hiç duymamıştım.
YanıtlaSilSefacım ellerine sağlık.
Sevgiler...
baklalısını ilk defa duydum ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilbaklalı tarifi ilk kez duyuyorum..güzel olmalı..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTesekkur ederim Derya cim, tavsiye ederim firsat buldugunda denemeni.
YanıtlaSilCok bilinen bir tarif deyil galiba,Ferhan canim.Tesekkur ederim ,bend esevgilerimi gonderiyorum.
Aslicim ( pembeli dusler) ilk duydugumda banada ilginc gelmisti.
Tesekkurler canim
Sehnaz cim gercekden guzel ( benim icin )Tesekkur ederim :)
herkese kocaman sevgilerimi gonderiyorum.
Cok degik bir dolma daha once tadmadim eminim cok lezzetlidir
YanıtlaSilAfiyet olsun
Sevgiler
ayyy bayılırım bayılırımm
YanıtlaSilbende hic yemedim ama tokatli arkadasim var ona hemen müracat edecegim cünki nefis görünüyor kesin arkadasim yapiyordur baklayla
YanıtlaSilelinize saglik
sevgiler
Bizim apartman görevlisi aile Tokatlı. Sayelerinde ipek gibi Tokat yaprağı buluyorum. Baklalı dolma çeşitlerini de onlardan görüyorum. İstanbul dolmalarına değişmem ama yöresel lezzetlere merakımdan ne bulsam yerim ben ;)
YanıtlaSilAmanın de dolmalarda yapılmış ee benı beklıyor yemem için..
YanıtlaSilBaklalı olanı tama şansım oldu bir arkadaş davetın de değişik bir lezzet ve cok da hoş bir tadı var..
Ellerıne sağlık.
Sevgilerle.
Sana bir ödülüm var.
YanıtlaSileline sağlık canım çok sevdiğim bir dolma bakla dolması,ben yapmaım ama yapınce keyifle yiyorum tabaktakileri yedim bile :)sevgiler...
YanıtlaSilCanım ben de ödülün var uğrayıp alırmısın ..
YanıtlaSilzeytingaglı derken??:)))))))))) oluyor bende yapıyorum böle hoşuma gitti canım benim buarada bakla dolması ilk defa gördüm haliyle yemedim ne değişik ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilHARİKALAR AMA YAPRAK BULAMADIM YİNE CANIM İSTEDİ:))
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ben de ilk kez duyuyorum. Görüntüsü nefiss eminim tadıda öyledir, ellerine sağlık.
YanıtlaSilBAKLA DOLMASINI İLK KEZ DUYUYORUM AMA GÖRÜNTÜSÜ MUHTEŞEM NEFİS GÖRÜNÜYOR...ELLERİNİZE SAĞLIK...
YanıtlaSilSEVGİLER...
Merhaba, blogunuzu yeni kesfettim!! Iyi ki kesfettim:) COk nefis tarifler var. Bu dolma tarifide cok degisik. Ellerine saglik. Hollandadan sevgiler. Bu arada sizi takibe aldim haberiniz olsun!!:)
YanıtlaSil