23 Mart 2010 Salı

Tazesogan'li Gul boregi.

Artik tariflerime baslayayim , bu uzun arada arsivimde bir cok tarifim birikti. O yuzden arayi kapatmaliyim. Bu gun evde pek beyenilen bir boregi sizlerle paylasayim dedim. Umarim beyenirsiniz . Aslinda hepimizin bildigi gul boreyi ben sadece peynirini az soganini bol tutum.


MALZEMELER
3 adat yufka
2 yumurta
1 su,b sut
1 c.b. siviyag
2 demet taze sogan
kucuk bir kalip peynir

YAPILISI
Once taze soganlari incecik kiyip ezilmis peynirle karistiirn.
Yumurta, sut ve sivi yagida iyice cirpin
Tezgahin uzerine actiginiz yufkayi once sivi karisimla heryerini islatin ve dikey ve yatay karsilikli kesi. Kesilen yufkanin genis yerine ic malzemeyi yayip uca dogru sarin ve kendi etrafinda yuvarlayi gulboregi seklini verin.
Tum yufkalara ayni islemi yapin. Boreklerin uzerine kalan sividen surup oncede isitilmis firinda alti ustu kizarana dek pisirin. Afiyet olsunn..

14 yorum:

  1. Sefacım ellerine sağlık tatlım bö
    rek süper kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Deryacim cok tesekkur ederim bende seni optum canim.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık.Taze soğanla iyi fikirmiş, çok hoşuma gitti. Deneyeceğim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Safa cım !
    Ellerin dert görmesin canım benım.

    Annem aklıma geldi böreği görünce o çok yapardı..hemen aradım annemi çok memnun oldu teşekkür etdim bize güzel sofralar kurdugu için çok memnun oldu anacım..
    ( Sabah görüşmüşdük ama ellerinden cıkan lezzetler için de teşekkür edince sesi titredi )

    Yuvandan huzur sağlık hiç eksik olmasın dileklerimle..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. yeşil sogan çok yakışmıştır eminim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili bubulbulun yeri cok tessekurler canim.

    YanıtlaSil
  7. Sevilcim annein ellerindne operim hurmetlerimi iletirsen cok mutlu olurm.yorumun icind eayrica cok tesekkruler
    Sevgiler canim.
    Sefa

    YanıtlaSil
  8. Eylemcim cok tesekkurler yorumun icin .Sevgiler canim sefa

    YanıtlaSil
  9. Sefacığım senden haber yorum alabilmek çok güzel tekrar hoşgeldin.Ellerine sağlık.Bloğuma gönderdiğin içten yorumların içinde çok teşekkürler İzmirden kucak dolusu sevgiler

    YanıtlaSil
  10. harikasınız ellerinize sağlıkk:) nefis görünüyor böreğiniz..

    YanıtlaSil
  11. selam Sefacığım soğanı bol olunca daha da lezzetli olmuştur canım ellerine sağlık annemde kayın validemde börekte soğanı bol kullanırlar bana da geçmiş sanırım çok seviyorum ama benim ev halkı az soğanlıyı tercih ettikleri için az kullanıyorum birde içinde ağıza gelmeyecek kadar ince doğramak zorundayım düşün artık halimi:(
    muhabbetle kal

    YanıtlaSil
  12. Hoşgeldin sevgili Sefa,
    Hele de bu tarifle nasıl da iyi geldin...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Mine bend esizlerle olmaktan cok mutluyum. Izmir'imi kocamn yerime koklarsan cok memlun olurum.
    bende sana kocaman sevgilerimi gonderiyorum.
    Sefa

    YanıtlaSil
  14. Kalk kurabiye harika olan sizlersiniz , cok tesekkurler yorumun icin.

    Sevgili Papatyacim ah bu ev halkinin annelere nazlari.Canalri sagolsun sekercim.Kocaman sevgiler.

    Merhabaalr Tijen hanimm he hoc bir hosgeldin karsilamasi. Cok sevindim siiz gordugume.
    Sevgiler, canlarim
    Sefa

    YanıtlaSil