Artik tariflerime baslayayim , bu uzun arada arsivimde bir cok tarifim birikti. O yuzden arayi kapatmaliyim. Bu gun evde pek beyenilen bir boregi sizlerle paylasayim dedim. Umarim beyenirsiniz . Aslinda hepimizin bildigi gul boreyi ben sadece peynirini az soganini bol tutum.
MALZEMELER
3 adat yufka
2 yumurta
1 su,b sut
1 c.b. siviyag
2 demet taze sogan
kucuk bir kalip peynir
YAPILISI
Once taze soganlari incecik kiyip ezilmis peynirle karistiirn.
Yumurta, sut ve sivi yagida iyice cirpin
Tezgahin uzerine actiginiz yufkayi once sivi karisimla heryerini islatin ve dikey ve yatay karsilikli kesi. Kesilen yufkanin genis yerine ic malzemeyi yayip uca dogru sarin ve kendi etrafinda yuvarlayi gulboregi seklini verin.
Tum yufkalara ayni islemi yapin. Boreklerin uzerine kalan sividen surup oncede isitilmis firinda alti ustu kizarana dek pisirin. Afiyet olsunn..
Sefacım ellerine sağlık tatlım bö
YanıtlaSilrek süper kocaman öpüyorum...
Deryacim cok tesekkur ederim bende seni optum canim.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Taze soğanla iyi fikirmiş, çok hoşuma gitti. Deneyeceğim.
Sevgiyle kal.
Safa cım !
YanıtlaSilEllerin dert görmesin canım benım.
Annem aklıma geldi böreği görünce o çok yapardı..hemen aradım annemi çok memnun oldu teşekkür etdim bize güzel sofralar kurdugu için çok memnun oldu anacım..
( Sabah görüşmüşdük ama ellerinden cıkan lezzetler için de teşekkür edince sesi titredi )
Yuvandan huzur sağlık hiç eksik olmasın dileklerimle..
Sevgiler..
yeşil sogan çok yakışmıştır eminim.ellerine saglık.
YanıtlaSilSevgili bubulbulun yeri cok tessekurler canim.
YanıtlaSilSevilcim annein ellerindne operim hurmetlerimi iletirsen cok mutlu olurm.yorumun icind eayrica cok tesekkruler
YanıtlaSilSevgiler canim.
Sefa
Eylemcim cok tesekkurler yorumun icin .Sevgiler canim sefa
YanıtlaSilSefacığım senden haber yorum alabilmek çok güzel tekrar hoşgeldin.Ellerine sağlık.Bloğuma gönderdiğin içten yorumların içinde çok teşekkürler İzmirden kucak dolusu sevgiler
YanıtlaSilharikasınız ellerinize sağlıkk:) nefis görünüyor böreğiniz..
YanıtlaSilselam Sefacığım soğanı bol olunca daha da lezzetli olmuştur canım ellerine sağlık annemde kayın validemde börekte soğanı bol kullanırlar bana da geçmiş sanırım çok seviyorum ama benim ev halkı az soğanlıyı tercih ettikleri için az kullanıyorum birde içinde ağıza gelmeyecek kadar ince doğramak zorundayım düşün artık halimi:(
YanıtlaSilmuhabbetle kal
Hoşgeldin sevgili Sefa,
YanıtlaSilHele de bu tarifle nasıl da iyi geldin...
Sevgili Mine bend esizlerle olmaktan cok mutluyum. Izmir'imi kocamn yerime koklarsan cok memlun olurum.
YanıtlaSilbende sana kocaman sevgilerimi gonderiyorum.
Sefa
Kalk kurabiye harika olan sizlersiniz , cok tesekkurler yorumun icin.
YanıtlaSilSevgili Papatyacim ah bu ev halkinin annelere nazlari.Canalri sagolsun sekercim.Kocaman sevgiler.
Merhabaalr Tijen hanimm he hoc bir hosgeldin karsilamasi. Cok sevindim siiz gordugume.
Sevgiler, canlarim
Sefa