Baharin gelmesiyle mutfakalrin bas kosesin de yerini aldi enginar. Ben her halini cok severim.
Heleki bu dondurulmus enginarlarin ayiklama derdi de yok :) Hemen 5 dakikada ocaga koy oghh . Zeytin yaglilarda sizlerin'de bildigi gibi 1 gece dinlenmesi cok onemli. O yuzden ben hep bir gun oncede yapiyorum, hem hazir oluyor hem dinlenmis.
MALZEMELER
1 pk dondurulmus enginar
1 iri kurusogan
4 dis sarimsal
1 buck cay b. zeytin yag
1 limon
1 corba k. seker
1 cyk. nane
1 cyk.kekik
1 cyk feslegen
YAPILISI.
Incecik kiyilan sogan ve sarimsaklar zeytinyaginda hafifce kavrulur.Uzerine enginar kalpleri eklenir ve bir iki defa cevrilir.Rengi deyisek enginarlara seker ve limon eklenir. Uzerini ortecek kadarda sicak su eklenir ve enginarlar yumsayana dek kisik ateste pisirilir.
Atesten indirmeden ,nane , kekik ve fesleyen eklenir .Arzu ederseniz uzerini suslemek icin dere otur yada benim gibi kirmizi biber kulana bilirisniz.Afiyet olsun
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Fesleğen kimbilir nasıl güzel kokmuştur.
Sevgiyle kal.
Canım ellerine sağlık harika görünü
YanıtlaSilyor sunumda süper kocaman öpüyorum.
Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsüper olmuş yemede yanında yat misali :)
Enginarı çok ama çok severim ....
Afiyetler olsun......
sevdiğim lezzetlerden biridir.bu yıl hiç yapmadım.ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerinize sağlık görüntü iç açıcı kesinlikle..
YanıtlaSilLezzet sefam canım benim
YanıtlaSilgüzelim sen hiç dert etme
geleceğin zaman bana bildir ister mail at sayfamda mail adresim var istersen yorum bölümüne ben İzmir deyim de senin için hemen bir kaç kişi toplanır seni ağırlarız canım...
Gurbetcilere özel buluşma düzenlenir :))
Sevgiler........
Pekk severimm..ellerinize sağlık diyeyim güzel görünüyor doğrusu..
YanıtlaSilah ne çokk ,
YanıtlaSilne çokk vede
ne çok severim .....
afiyetle canım.
offf olsada yesem :) ne güzel bir görüntü böyle ellerine sağlık canım benim güzel bir hafta geçirmen dileğiyle öptüm sevgiler
YanıtlaSilMerhabalar canim, ellerine saglik, harika saglikli bir yemek olmus, sevgiler....
YanıtlaSilKalpkurabiye Olarak YE# 54 ŞIMARTAN MEYVELİ TATLAR ETKİNLİĞİ ' ne ev sahibeliğini yapıyorum ve
YanıtlaSil1-30 NİSAN 2010 Tarihleri arasında katılımlarınızı heyecanla bekliyorumm..
Kıpır kıpır, sımsıcak, aşk dolu, mis kokulu bu güzell bahar günlerinde tümm can dostlarımı etkinliğimi şenlendirmek üzere davet ediyorum..
Blogu olan arkadaşlar, blogunuzun ismini, tarifinizin adını ve linkini,
Blogunuz yoksa isminizi ,tarifinizin adını, fotosunu ve yaşadığınız şehiri dnz.gns.37@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz..
ETKİNLİĞİMİZE BUYRUN....
YanıtlaSilPembedüşbahçesinin etkinlikleri devam ediyor...
Bu defaki etkinliğimizin adını siz koyacaksınız:)
Size üç malzeme veriyoruz Muz, Kahve ve Çikolata bu üç malzemeyi kullanarak kek,pasta vs. aklınıza ne geliyorsa paıyorsunuz ve pembedusbahcesi@gmail.com adresine gönderiyorsunuz...
Detaylı bilgi için blogumuzu ziyaret ediniz...
SON KATILIM 30 NİSAN...
SEVGİLER:)
enginarı bende çok severim ellerine sağlık Sefacığım nerelerdesin görünmez oldun merak ettim bir ses ver sevgileeer:)
YanıtlaSilCanım tamda zamanı nekadar güzel olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler...