Merhabalar herkese umarim butun arkadaslarimin ,takipcilerimin sagliklari sihatleri yerindedir.
Bu gun sizlere ister misafir ler icin, isterseniz kendiniz icin yapimi kolay, yemesi lezzetli bir tarif paylasmak istedim.
Umarim beyenirsiniz.
MALZEMELER
1 kg dana rosto
1 bas sarimsak
1 dal biberiye
2 cb, k sivi yag
1 sb kasarpeyniri
PURE ICIN
1 kg patates
1 sb sut
3 cb,k tereyag
iri cekilmis kr biber
DOMATES SOS ICIN
1 cb,k siviyag
2 dis sarimsak ( ezilmis)
2 cb,k domates salcasi
1 cb,k biber salcasi
1 cy,k kekik
1 cy,k kr,biber
YAPILISI
Once rostoya bicakla ara, ara delikler aciyoruz. Acilan deliklere soyulmus sarimsak dislerini yerlestiriyoruz. Tavaya sivi yagi alip iyice isitiyoruz. Isinan yagda ( harli ates ) rostomuzu her tarafini iyice kizartiyoruz. Dogradigimiz biberiye yapraklarini etin disina serpiyoruz. Firin tepsisine aldigimiz rostoyu 45 dakika 200 derece yada 350 fr sicaklikta pisiriyoruz.Pisme sirasinda eti aliminyum folyoya sararsaniz etiniz daha yumusak olur. Pisen rostoyu dilimleyip servise hazirliyoruz.
Rosto piserken patatesleri bol suda harsliyoruz. Harslanan patatesleri soyup iyice eziyoruz.
Patates lere sutu tereyagini ekleyip karistiriyoruz. Ben pureye iri cekilmis karabiber ekledim .
Tuzunu biberini de ekleyip servise hazirliyoruz. Servis sirasinda puremizin ilik olmasina ozen gostermeliyiz.
Diyer bir tarafta butun sos malzemelerini karistirip kisik ateste koyulasana dek pisiriyoruz.
Butun malzemeler pistikten sonra, tabaga once pure yayiyoruz uzerine rosto, domates sosu, ve biraz kasar serpip servise hazirliyoruz. Etin ve sosun sicakligi ile kasar hafif eriyor.Siz daha cok erimis kasar tercih ederseniz tabagi iki dakika firinda tutmaniz yeterli.
Afiyet olsun .
Hayırlı haftalar, süper güzel olmuş. Çokda iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Görüntüden gözümü alamadım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
bu ne güzel lezzet tabağı böyle:)))
YanıtlaSilhenüz yemeklerini yapamayan ben bu tabağı götürsem
Nefisssssss
YanıtlaSiltam benlik ellerine sağlık canım.
Soslu yemeklere bayılıyorum ..
ellerine sağlık sefa ablacım harika olmuş.
YanıtlaSilBu ne muhteşem görüntü böyle. Ellerine sağlık sefacım. Görüntü bile mest etti tadına baksam nolurum kimbilir?
YanıtlaSilpatates püresi ile bütünleşen etten güzel ne olabilir:)) harika bir ikili hatta üçlü olmuşlar elleriniz dert görmesinn:))
YanıtlaSilben bunu tavukla yapabilir miyim ?:)ellerinize sağlık
YanıtlaSilSefacım ellerine sağlık enfes görünüyor çok leziz olduğu belli kocaman öpüyorum.
YanıtlaSilHarika bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..Mutlu haftalar diliyorum.sevgiler..
YanıtlaSilSefacığım dönüşün muhteşem oldu ellerine sağlık tarifler harika sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü süper tam misafirlik bir sunum olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharika bir ana yemek olmuş önce kendime yapayım değil mi :)
YanıtlaSilsevgiler
seval
ellerine sağlık canım nefis görünüyor........güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.
YanıtlaSilCanim ellerine saglik cok degisik bir tarif olmus,
YanıtlaSilsevgilerimle...
Hem sunumu, hem lezzeti ile nefis bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanım inanılmaz lezzetli görünüyor.ellerine sağlık maharetli arkadaşım benim.sevgiler...
YanıtlaSilnefis bişey bu ellerine sağlık harika görünüyor canım
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Sevgili Sefa,
YanıtlaSilUzakdoğu marketlerinde hardalotu bulunuyor olması lazım. Ben NY'daki Çin mahallesinde çok gördüm. Aslında oralarda da yetişiyor olabilir ama bilemiyorum. Tohumuna gelince, bence mutlaka vardır. Eğer yetiştirecek yerin varsa internet üzerinden tohum satan yerlerde araştırabilirsin. Turnip green diye geçiyor İngilizcesi, eminim biliyorsundur ama olur a gerekir diye söylüyorum. Dilerim sevdiğin otlardan bulabilirsin oralarda da!
Sefa'cığım,muhteşem bir görüntü,harika bir lezzet kaşarlı roston..Tok olanı bile acıktırır bu görüntü..Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilKocaman sevgiler..