18 Ekim 2010 Pazartesi

Patates Yataginda Domates Soslu Kasarli Rosto

Merhabalar herkese umarim butun arkadaslarimin ,takipcilerimin sagliklari sihatleri yerindedir.
Bu gun sizlere ister misafir ler icin, isterseniz kendiniz icin yapimi kolay, yemesi lezzetli bir tarif paylasmak istedim.
Umarim beyenirsiniz.

MALZEMELER
1 kg dana rosto
1 bas sarimsak
1 dal biberiye
2 cb, k sivi yag
1 sb kasarpeyniri


PURE ICIN

1 kg patates
1 sb sut
3 cb,k tereyag
iri cekilmis kr biber

DOMATES SOS ICIN

1 cb,k siviyag
2 dis sarimsak ( ezilmis)
2 cb,k domates salcasi
1 cb,k biber salcasi
1 cy,k kekik
1 cy,k kr,biber


YAPILISI

Once rostoya bicakla ara, ara delikler aciyoruz. Acilan deliklere soyulmus sarimsak dislerini yerlestiriyoruz. Tavaya sivi yagi alip iyice isitiyoruz. Isinan yagda ( harli ates ) rostomuzu her tarafini iyice kizartiyoruz. Dogradigimiz biberiye yapraklarini etin disina serpiyoruz. Firin tepsisine aldigimiz rostoyu 45 dakika 200 derece yada 350 fr sicaklikta pisiriyoruz.Pisme sirasinda eti aliminyum folyoya sararsaniz etiniz daha yumusak olur. Pisen rostoyu dilimleyip servise hazirliyoruz.

Rosto piserken patatesleri bol suda harsliyoruz. Harslanan patatesleri soyup iyice eziyoruz.
Patates lere sutu tereyagini ekleyip karistiriyoruz. Ben pureye iri cekilmis karabiber ekledim .
Tuzunu biberini de ekleyip servise hazirliyoruz. Servis sirasinda puremizin ilik olmasina ozen gostermeliyiz.

Diyer bir tarafta butun sos malzemelerini karistirip kisik ateste koyulasana dek pisiriyoruz.


Butun malzemeler pistikten sonra, tabaga once pure yayiyoruz uzerine rosto, domates sosu, ve biraz kasar serpip servise hazirliyoruz. Etin ve sosun sicakligi ile kasar hafif eriyor.Siz daha cok erimis kasar tercih ederseniz tabagi iki dakika firinda tutmaniz yeterli.
Afiyet olsun .

21 yorum:

  1. Hayırlı haftalar, süper güzel olmuş. Çokda iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Görüntüden gözümü alamadım. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Yiyenlere de afiyet olsun.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. bu ne güzel lezzet tabağı böyle:)))
    henüz yemeklerini yapamayan ben bu tabağı götürsem

    YanıtlaSil
  4. Nefisssssss
    tam benlik ellerine sağlık canım.
    Soslu yemeklere bayılıyorum ..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık sefa ablacım harika olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Bu ne muhteşem görüntü böyle. Ellerine sağlık sefacım. Görüntü bile mest etti tadına baksam nolurum kimbilir?

    YanıtlaSil
  7. patates püresi ile bütünleşen etten güzel ne olabilir:)) harika bir ikili hatta üçlü olmuşlar elleriniz dert görmesinn:))

    YanıtlaSil
  8. ben bunu tavukla yapabilir miyim ?:)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Sefacım ellerine sağlık enfes görünüyor çok leziz olduğu belli kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Harika bir lezzet olmuş,ellerine sağlık..Mutlu haftalar diliyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Sefacığım dönüşün muhteşem oldu ellerine sağlık tarifler harika sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Görüntü süper tam misafirlik bir sunum olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. harika bir ana yemek olmuş önce kendime yapayım değil mi :)
    sevgiler
    seval

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım nefis görünüyor........güzel lezet dolu bir gün diliyorum.çok öptüm.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Canim ellerine saglik cok degisik bir tarif olmus,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Hem sunumu, hem lezzeti ile nefis bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. canım inanılmaz lezzetli görünüyor.ellerine sağlık maharetli arkadaşım benim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. nefis bişey bu ellerine sağlık harika görünüyor canım

    YanıtlaSil
  19. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Sefa,
    Uzakdoğu marketlerinde hardalotu bulunuyor olması lazım. Ben NY'daki Çin mahallesinde çok gördüm. Aslında oralarda da yetişiyor olabilir ama bilemiyorum. Tohumuna gelince, bence mutlaka vardır. Eğer yetiştirecek yerin varsa internet üzerinden tohum satan yerlerde araştırabilirsin. Turnip green diye geçiyor İngilizcesi, eminim biliyorsundur ama olur a gerekir diye söylüyorum. Dilerim sevdiğin otlardan bulabilirsin oralarda da!

    YanıtlaSil
  21. Sefa'cığım,muhteşem bir görüntü,harika bir lezzet kaşarlı roston..Tok olanı bile acıktırır bu görüntü..Ellerine sağlık canım..


    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil