6 Ekim 2010 Çarşamba

Zeytin Yagin da Ala Balik

Aramizda belki tatli su baligi sevmeyen arkadaslar vardir. Eyer ala baligi misir ununa buladiktan sonra sizma zeytin yagi ile kizartirlarsa vaz gecemeyeceklerinden eminim.
Baligin her turunu seven ben, onceleri cok tercih etmedigim alabaligida soframdan eksik etmiyorum. Ama mutlaka zeytin yagi ile kizaracak.
Balik kizartmaninda tarifini olcusunu vermeye gerek varmi bilmiyorum. Ama belki olcu merak eden arkadaslar ola bilir.

MALZEMELER
4 adet ala balik
2 sb misir unu
2 sb zeytin yagi
tuz.


YAPILISI
Ayiklayip yikanmis baliklari tuzla harmanlanmis misir ununa bulayalim ve kizgin yagda onlu arkali kizartalim. Istenirse ezilmis sarimsak, limon ve zeytinyagi ile bir sos hazirlayip kizaran baliklarin uzerine gezdire bilirisniz.

6 yorum:

  1. Alabalığı normalde çok yavan bulur pek hoşlanmazdım ama bu yaz eşim de mısır ununa bulayarak yapmıştı bize ve tadı enfesti sadede gelelim mısır ununau balıkta tavsiye ediyorum..
    Ellerine sağlık Sefacığım..

    YanıtlaSil
  2. Bana balık olsun farketmez. Ama aklımda bulunsun alabalık alırsak mısırunuyla kızartıcaz. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Bizde eşimle çok severiz hem çok kısa sürede hazırlanıyor hemde çok doyurucu ...

    YanıtlaSil
  4. Bende alabalığı çok sevmeyenlerdenim:) ama zeytinyağı ile denemeğiştim inşallah en kısa zamanda denerim.
    Senin tabak ta harika görünüyor.Eline sağlık canım.
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık:))
    biz ailecek sevmiyoruz tatlı su balıklarınıa ma sevenler veya illede yemek istiyorum diyenler için harika bir öneri:))
    bu arada kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  6. nefis bir görüntü ellerine sağlık

    YanıtlaSil