6 Mart 2011 Pazar

Kumpir

Hangi kategoriye koyacami bilemedim kumpiri. Yemek mi, mezemi , salatami nereye daha cok yakisiyor bilemedim. Nasil, ne zaman ikram edilir derseniz her saat ikram edilen bir tarif.
Ben de mezeler ve salatalara eklemeyi uygun gordum.
Yapimi kolay, yemesi keyifli guzel bir tarif. Hele cocuklar cok keyifle tuketiyor.
Servisi ve yemesi kolay olsun diye tepsiye yaptim ben. Gercekten guzel oldu.
Tabiki bu guzeliig sizlerle paylasmadan edemedim.

MALZEMELER
4 iri patates
4 sosis
1 su bar, bezelye
1 su bar, misir
1 su, bar, salatalik tursusu
1 su bar, yesil zeytin
2 su bar, mayonez
1 limon
ketcap

YAPILISI
Patatesleri dukduklu tencerede 20 dakika harslayalim. Kabuklarini soydugumuz patatesleri iyic e ezelim icine tuz ve limon suyu ile iyice karistirip tepsiye yayalim.
Baska bir kapta sosisleri harslayalim ve kuck kucuk dograyalim. Tursu ve yesil zeytinide kucuk kucuk dograyalim. Bezelye ve misir konserveyse yikayip suzelim.
Konserve deyilse harslayip suzelim. Tum malzemeyi karistirip uzerine mayonezi ekleyip iyice karistiralim. Mayonezli harci patatesin uzerine yayalim uzerini duzeltelim. En ustune katcap gezdirelim. Ister hemen ister biraz dinlendirip servise sunalim.

7 yorum:

  1. selam Sefacığım
    eline sağlık bende çok severim kumpiri biraz da acı katsak içine daha bir lezzetli olur hımmmmm:))
    afiyetle canım

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim kumpiri kim sevmez? hem çok lezzetli gorunuyor, hem sunum harika olmus !!

    YanıtlaSil
  3. Bayılırıım kumpire Sefam çok güzel görünüyor..
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR BU LEZZETİ ÇOK SEVİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle bu tarifinizi denicem,hem pratik hemde muhteşem bir lezzet gözüküyor.ellerinize sağlık..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim cok lezziz görünüyor..sicacik sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Her kategoriye girer doğrusu. kahvaltı hariç her öğünde afiyetle yenir. Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil