23 Şubat 2011 Çarşamba

Evde Pide Yapimi

Merhaba kocaman Cok uzaklardan ulkelerini cok ozleyen bir aileden herkese kocamn merhaba.
Ailemizi, dostlarimizi, sevdiklerimizi ozledigimiz gibi yiyecekleri, sebzeleri mayveleride ozluyoruz. Bulun dugumuz bolgede Turk lokantasi da yok ( yakinimizda yok ) her istedigimizde pide lahmacun kebabp yiyemiyor cocuklar. Murat en cok pide ozluyor Yazin Turkuye,de bir gunde iki defa pide yedigi oluyor. Gecen aksam yine konu pideye geldi ozlemini dile getirdi. Eee anne yuregi dayanirmi ( anneninde cani cekti Murat'in ozlemini bahane etti ;)
Hemen hamur mayaladim ve pide yaptim. Daha oncede zaman zaman denemistim ama bu sefer gercek manada mukemmel oldu. Kiymayi evde kendim cektim, koyun etin den .Sanki daha bir kokulu lezzetli geldi bana. Murat ne kadar memlun oldu bilmiyorum yerken keyifliydi, ama anne cokk mutluydu. :)) Pide ozleyen evde yapmak isteyen olursa hic teretut etmesin derim.

MALZEMELER

Hamur ici

4 su bardagi un
2 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz

Ic malzemesi icin

Yarim kg kiyma
1 buyuk kuru sogan
2 buyuk domates
1 corba kasigi biber salcasi
1 corba kasigi domates salcasi
4 dis sarimsak
yarim demet maydonoz
tuz , kara biber, kekik,toz kirmizi biber


YAPILISI

Once ilik suda mayayi ve sekeri ezip goz goz olanadek bekleyin.Suya unu yavas yavas ekleyin ve yogurun . Yogurdugunuz hamur iki misli olanadek uzeri kapali maylandirin.
Diyer taraftan kuru sogani domatesi sarimsagi incecik dograyin, yada mutfak robotunda parcalayin ve kiymaya ekleyin . Salcalari, baharatlari kiyilmiz maydonozu ekleyin karistirin. Kiyma karisimina yaklasik 1 su bardagi su ekleyin. Sulu bir harc olucak.
Mayalanan hamurdan portakal buyuklugunde bezeler koparin ve merdane ile uzun lamasina acin. Kenarlardan 1 er cm kalacak sekilde harcinizi kiymanin uzerine yayin.
Eyer varsa piza tasinizi firina yerlestirin ve firini en yuksek dereceye ayarlayin.
Pizza tahtasina bir kasik kadar misir unu serpin ve pideyi tahtanin uzerien aktarin.
Isinan pizza tasinin uzerine kaydirarak pideyi aktarin. Yaklasik 10 dakika icinde pideniz pisecektir. Pide pistiginde zaten mis gibi bir koku evi sariyor. Afiyet olsun



14 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık inşallah dönersiniz vatana...Piden harika ol
    muş afiyet şeker olsun öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. ahh evet bende çok özledim herşeyi herkezi:(
    eline sağlık nefis gözüküyor bende de kuşbaşılısı var daha yayınlamadım..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım benim ellerine sağlık....özlemek zordur...tez zamanda diner hasretiniz umarım sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ah canım ablacımm kıyamammm...
    inşallah özleminiz diner..
    pideler nefis görünüyor ablacımm..
    ellerinden şahane..

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK CANIM YENİ YEDİK:))

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    ellerine sağlık. Anne becerikli olunca memleketten uzakta da olsa bu tadlara eş ve çocuk yabancı kalmamış.
    Nefis görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. Çocukların çok şanslı özledikleri güzel yemeklerimizi yapan marifetli bir anneleri var. Nefis olmuş canım ellerine sağlık yiyenlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. süpersin canım ya harika olmuş sabah sabah canım çekti doğrusu ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Bayılırırm evde hazırlanmış pideye.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Bende kaç zamandır yapacağım :) Ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Cok Guzel !!!
    I just became a follower I really enjoy your Blog. My husband is from Izmir so I can cook a lot of recipes from here. Thanks for sharing...and have a great weekend.

    YanıtlaSil
  12. Pide muhtesem gorunuyor.En kisa zamanda deneyecegim.Bu tip seyleri yapmayi ne zaman dusunsem, evde yapilan orijinali gibi olmuyor diyorum ama Turkiyeden uzak olunca bir sekilde nefsi bastirmak lazim tabii.Virginia da yasiyorum ben de,Hampton da.Siz eyaletin ne tarafindasiniz?

    YanıtlaSil
  13. ah sefacim ahh o kor nefis neler ister hic bilmezmiyim:) bende cok sik yapiyorum ve bayila bayila yiyiyoruz .ellerine saglik harika gorunuyor.

    YanıtlaSil
  14. Ramazan gelmeden son bir kez yapmak için, en iyisi kolaya kaçıp iç harcını hazırlayıp fırına göndereyim kenarları kızarınca nefis oluyor gerçekten fırında böyle bişey olmuyor malesef :)

    YanıtlaSil