10 Eylül 2011 Cumartesi

Brochen ! Kucuk Ekmekler

Merhaba herkese kocaman selamlar sevgiler. Bu yil yazin ilk ayinda, (Haziran) Almanya ya gittim. Orada gordum ilk Brochen larin Alman'ca kucuk ekmek demek mis. Tabiki Almanya da yasayan arkadaslarim daha iyi biliyor brochen lari. O kadar guzel, o kadar lezzetliydilerki ancak tadina bakan bilir. Daha ordayken eve gidince yapmaliyim demistim .
Ilk brochen larimi yari kepekli undan yaptim. Her sekilde yaparim artik ev halkida beyendi.
Deyisik ekmek yapmak isteyenler icin bir alternatif olsun :)

MALZEMELER
1 kg yari kepekli un
2 tatli kasigi kuru maya
2 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
2 su bardagi ilik su
yarim bardak sut


YAPILISI
Ilk sute ve suya , maya ve sekeri ilave edip 10 dakika maya goz goz olanadek bekleyin.
Elediginiz unu azar azar sivi karisima ekleyin ve yogurun.
Hamurunuzun uzerini kapatip iki misli olanadek mayalandirin.
Mayalanan hamurdan kucuk bir portakal buyuklugunde hamur alin ve oval sekilverin
Firin kagidi serilmis tepsiye siralayin ve yarim saat daha mayalanmasini bekleyin.
Kabaran ekmeklerinizi onceden isinmis (250 C yada 400 F ) firinda yaklasik 45 dakika pisirin. Disinin sert olmasini istiyorsaniz Firininizn derecesini biraz dusurun.
Afiyet olsun
\












11 yorum:

  1. Pekte şirin görünüyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet ben almanyada yasiyorum.. sabah kahvaltilarinda bende hep brötchen tercih ederim... burdaki türklerin bir cogu pide tüketiyor... canim bencillik gibi olmasinda brötchen diye yaziliyor.... Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  3. Yoromun için Teşekkür ederim.. Bu ekmekler de çok işteh açıcı görünüyorlar.. Aslıda diğer tariflerin de görsel olarak harikalar eline sağlık CiCi Kall.. (^_^)

    YanıtlaSil
  4. Canim kusuruma bakma ben simdi seni takip listeme aliyorum böylece daha iyi takip ede bilirim bunu cok önce yapmamlazimdi özür dilerim. Sevgilerimi gönderiyorum hayirli pazar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl bir güzelliktir böyle..
    yenilesi, keyifler dolusu hemde..
    sofralar şenlenmiş
    yüzlerde öyle :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Ekmekler çok nefis ve güzel görünüyorlar. O bizim nimetimiz. Hem de olmazsa olmaz olan nimetimiz.

    3,5 yıl ben de Almanya'da kalmıştım. Fırından ekmekleri hep ben alırdım. İşçiler olarak kaldığımız pansiyonda diğer arkadaşlarım benden büyüklerdi fırına ekmek almaya gittiğimden haberdar olan "bana da al" der ve alacağım ekmeğin sayısı 7-8 olurdu. Fırında 8 adet ekmek almak istediğimi söyleyince satıcı bayan hemen sorardı "Allah aşkına siz kaç kişilik bir ailesiniz!" diye. Biz orada hep büyük ve esmer ekmek tüketirdik. Şimdi bu büyük esmer ekmeğin karışımı neydi hatırlıyamıyorum, 36 yıl olmuş ben orayı terk edeli.

    Efendim bakın konu ekmek olunca, sohbeti de bir o kadar lezeetli ve nefis oluyor. Fazla başınızı ağrıtmayayım.

    Selam ve dualarımla en Güzel'e emanet olun, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  8. Bizde kahvaltida kepekli tahilli brötchenle yapiyoruz helede sicacik firindan cikinca üzerine sürülüen tereyagla nefis oluyor
    Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  9. Merhaba canım,
    Ziyaretin için teşekkürler.
    Ekmekler harika görünüyor,ilk fırsatta deniycem.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. mis gibi.ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyorlar, ellerinize saglık..

    YanıtlaSil