14 Eylül 2011 Çarşamba

Etli Lahana Dolmasi

Merhabalar, hersey her daim herkesin gonlunce olur umarim. Iyilikler, guzellikler, nese sevinc ve mutluluk hep yaninizda olsun.

Ben bloglara bakarken bir cok kotu dusuncelerden ariniyorum . Hani bazan cok bunalirsiniz evde , cikip dolasayim kafami dagitayim dersiniz ya iste oyle.
Iyi geliyor burda olmak. yorum okumak yorum yazmak, Arkadaslarimin neler yaptigini neler yasadigini bilmek keyif veriyor bana.
Elbette hepimiz her zaman mutlu olamayiz , hayatin gercegi bu.
Dertlerimizi uzuntumuzude unutamayiz , biraz hafiifletiriz belki ! yada , yada meskul ederiz dusnceleri.
Allahim hic birimizi sagliktan , sihhaten , mutluluktan mahrum etmesin.
Ben dolma tarifi yazacaktim deyilmi , hay allah.
Lafi daha fazla uzatmiyayim ,demem odurki
~~~ IYIKI VARSINIZ~~~

MALZEMELER
1 Orta boy lahana
1/2 kg kiyma
1 su bardagi pirinc
1 buyuk kuru sogan
3 dis sarimsak
1 corba kasigi salca
1 tatli aksigi kurunane
1 tatli kasigi kr biber
1 tatli kasigi krz biber
2 corba kasigi tereyag
tuz


YAPILISI
Buyukce bir tencerede ,tuzlu suda yapraklarini ayirip yikadiginiz lahanayi harslayin.Harslanan lahanalari soguk suya alin.
Yikayip suzdugunuz pirinc e, kiymayi salcayi , ezilmis sarimsagi ,rendelenmis sogani ve baharatlari karistirin.
Soguk sudaki lahanalari suzun ve damarlarini cikarin. Lahana yapraklarini parcalara kesin.
Ortalama avuc ici kadar, bir ucuna harctan bir kasik koyun ve sarin.
Sardiginiz lahanalari tencereye dizin. Dolmalarin en ustune tuz serpin. Tereyagini dolmalarin uzerine birkac parca halinde ekleyin. Uzerine suyunu ilave edin, ( tencerenin buyuklugne gore suyu ayarlayin. dolmalardan iki parmak asagida olsun suyu).
En uste bir tabak ile kapatin ve once harli sonra kisik ateste pisirin.
sevgiler
Sefa

14 yorum:

  1. ablacımmmmmmm ellerine sağlık olsunn..
    lahanalar baş göstermeye başladı tezgahlarda:) yapıp yapıp yeriz bundan böyle:))
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,
    sabah sabahta içi çekermiymiş insanın,şimdi olsa yerim walla...
    henüz görmedim ama belki burdada çıkmıştır,bir pazarları dolaşmak lazım..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok severım ,ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sefa'cım kışın özellikle bayılırım
    yemesine ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. canım sende iyiki varsın. ellerine sağlık bayılırım lahanaya

    YanıtlaSil
  6. Off, çok severim lahana sarmasını.. süpersin ellerine sağlık.. CiCi KaLL..

    YanıtlaSil
  7. Canim afiyetler olsun olsada yesem.

    YanıtlaSil
  8. Sefa hanim kac gundur acaba lahana dolmasinin tarifinimi yazsam diyordum . Bizim Azerbaycanda dolma etsiz olunca ona yalanci dolma denir. oglusum cok seviyor bende ara sira yaparim. Elinize saglik. Bu aralar aklimda ama zamanim yok yapmak icin. Yakin olsaydim siz resimledikden sonra 5 tanesini yerdim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. sefacım
    ben sarma görünce hiç dayanamam ki..
    kokusunu alıp hemen geliverdim :)

    YanıtlaSil
  10. Bol yoğurtlu yemeye doyamadığım bir lezzet..
    Nasıl da iştah açıcı görünüyor.
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. benim icin mutlulugun fotograflarindan biridir bu, cok severim salaha sarmasini
    (bu satirlari yazarken sizden yorum geldi, kalp kalbe karsi!)

    YanıtlaSil
  12. Sen de iyi ki varsın arkadaşım
    iyi ki blog var iyi ki tüm blog arkadaşlarım var hepinizi ben de en az senin kadar seviyorum yorum yazsalarda yazmasalarda :)) ha ben dolmaya yorum yazacaktımtım demi hay Allah ;
    Ellerine sağlık canım bol limonlu nasılda severim ben lahana sarmasını...
    Pek vakit bulamıyorum az da olsa yapıyorum...

    YanıtlaSil
  13. ahh rahmetli babaanneciğim ne güzel yapardı. eskileri hatırlattı bana bu tarif. eminim çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık.Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Merhaba, lahana dolmasını çok severim, çok güzel görünüyorlar.
    Buralarda da pazarlarda satılmaya başlandı birkaç haftadır, daha yapmak kısmet olmadı.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil