14 Eylül 2011 Çarşamba

Patlicanli Sarma Borek

Merhaba herkese kucak dolusu selamlarimi sevgilerimi gonderiyorum.
Yaz mevsimi gecmeden yaz sebzeleriyle olan tariflerimi yayinlayayim ki Arkadaslarima dostlarima fikir olsun, tavsiye olsun. Ben boreklerde sade kiymayi cok sevmiyorum, Bir cesit sebze ile karissa sanki daha bir hafif daha bir lezzetli buluyorum.
patlicani da cok sevdigimden, herhaliyla her sekliyle deyerlendirmeyi tercih ediyorum.
Bu borek tarifini sevgili www.gelibolu17.blogspot.com un duzenledigi Cay kahve bahane etkinligine gonderiyorum
Sevgili arkadasima burdan kolayliklar ve basarilar dilerim.



Malzemeler
3 adet yufka
3 adet kucuk patlican
1 kase kiyma ( 250gr ) kadar
1 kuru sogan
4 dis sarimsak
2 domates
2 sivri biber
1 tatli aksigi nane
1 tatli kasigi karabiber
bir kac dal maydonoz
tuz



Yufkayi islatmak icin

1 cay bardagi sivi yag
2 yumurta
1 su bardagi yagurt


YAPILISI
Onca patlicanlari alacali soyup tavla zarindan buyuk kupler halinde dogruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz.
Tavaya iki corba kasigi sivi yag alip yemeklik dogradigimiz kuru sogan ve sarimsagi kavuruyoruz. Kavrulan soganlara kiymayi ilave ediyoruz. Kiyma biraz renk deyistirdiginde
icine Suyunu suzup yikadigimiz patlicanlari ekliyoruz .Patlicanlar biraz yumusadiginda yesil biberleri ekliyoruz. Kiyma ve patlican kavrulurken kabuklari soyulup minik minik dogranmis domatesleri ilave ediyoruz. Tum malzeme suyunu cekenedek ocakda pisiriyoruz.
Pisen kiymali patlicanli harca baharat ve maydonozu ileve edip sogumaya birakiyoruz.
Ic harcimiz sogurken, yogurt, sivi yag ve yumurtalari , ((bir yumurtanin sarisi haric, uzerine surulecek)) derin bir kapta iyice karistiriyoruz.
Tezgaha serdigimiz bir yufkanin uzerine sivi harcdan bir kepce suruyoruz. Yufkayi ikiye katlayip sigara boregi gibi kesiyoruz. Kestigimiz yufkalarin genis kismina ic harctan bir kasik koyup sigara boregin gibi sariyoruz. Bu islem tum malzeme bitenedek suruyor.
Sardigimiz boreklerin uzerine ayirdigimiz yumurta sarisini surup (200 C yada 350 F ) isinmis firinda kizarana dek yaklasik yarim saat pisiriyoruz.
Kolay gelsin afiyet olsun efendim
Sefa













































11 yorum:

  1. selamlar canım,mail adresim vardı profilimde bir ara ama ben onu kontrol etmeyi unuttuğum için mail yollayanşara ayıp oluyor diye kaldırsım,bana bloguma yorum bırakarak,yada cboxuma yazarak ulaşabilirsin :) tarifin için çok teşekkür ederim,akşam yemeğinden sonra kısmet olursa almaya gelicem,haber veririm ekledim diye,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. aaa tesekkurler arkadasimmmm
    kolayliklar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yorumunuz icin cok tsk.ler
    bu etkinlik haricinde ben facede bir sayfa aciyorum ve sadece kilo vermek isteyenleri listeye aliyorum cuma gününe kadar isteyen katilabilir, pazartesi basliyoruz. Umarim katilirsiniz. katilmak isterseniz benim sayfamda pasasoframi facede takibe alirsaniz yeterince bilgi edinirsiniz.
    Saygilarimla
    basarilar

    YanıtlaSil
  4. Sefa hanım elinize saglık. Bende içli seviyorum börekleri. Yalnız kol böreğine bayılıyorum. Harika oluyor yaglı oldugu için mi ne bilmiyorum .
    Mangoyu sevdiyseniz reçelini daha da seveceksiniz. Sizin oralarda varsa yapmınızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanın her halini çok severim.ellerinize sağlık.Yapım aşamalırınıda çekmişsiniz...

    YanıtlaSil
  6. patlıcan dedimmi akan sular durur bende:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor, patlicanlı nasıl olur diye düşündüm de sanırım yumuşaçık ve leziz bir börekdir..afiye olsun ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık patlıcanlı börek yapmadım hiç ama bu okadar güzel görünüyoki en kısa zamanda deniycem

    YanıtlaSil
  9. Patlicani börekte hic denememistim ic harc olarak eminim nefis olmustur eline saglik canim

    YanıtlaSil
  10. günaydın canım bu gü<el börek tarifin şimdi yayında,çok teşekkür ederim,gene beklerim,sevgiler...

    http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2011/09/caykahve-bahane-etkinligi-tarifleri.html görebilirsin :)

    YanıtlaSil
  11. olsada yesek dedim walla. çok severim canım çekti. ellerine sağlık

    YanıtlaSil