Merhaba tum arkadaslara.. Eminim sizlerde ben gibi ,acaba bugun ne pisirsem sorusuyla hergun yuz yuze geliyorsunuz. Ev halkinid a memlun etmek istiyorusnuz eminim.
Kimse surat asmadan yesin, saglikli dengeli beslensin. Hergun bunlari dusunerek giriyoruz mutfaga. Tabiki evde ne var ne yok bunlarida dusunuyoruz. Boyle bir gunde dolaptaki
iki patlicani deyerlendirmek dusncesiyle basladim. Ne yapayim diye dusunurken bulgur pilavi yapmak geldi aklima. Ev halki beyendi, kim bilir belki sizde beyenirsiniz.
MALZEMELER
2 patlican
2 kirmizi biber
1 irice domates
1 irice kuru sogan
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 cay bardagi sivi yag
2 corba kasigi tereyagi
Tuz
Kara biber
YAPILISI
Once patlicanalri uzunlamasina 4 e bolup tavla zarindan buyuk dograyalim. Dogradigimiz patlicanlarin uzerine tuzlu su ekleyip 15 yada 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
Suzup kuruladigimiz patlicanalri sivi yagda kizartalim kenara alalim.
Tereyagini eritip incecik dogradigimiz kuru sogani tereyagin da kavuralim. Kavrulan sogana kucuk dogradigimiz biberide ekleyelim. Biberde hafif kavrulunca, kabuklari soyulmus kucuk dogranmis domatesleri ekleyelim. Domatesler suyunu salip cekene dek kavurlaim. Kavrulan sogan, biber ve domatese bulgurumuzu ekleyeip bir kac defa karistiralim.
Pilava 3 su bardagi su ve kizartigimiz patlicanlari ilave edip tencerenin kapagini kapatalim.
20 dakika pisna pilavin tuzunu biberini ekleyip altini kapatalim. Biraz demlenen pilavi sicak servise sunalim.
ben normalde haftalik menü listesi yapiyorum, hatta ona görede alisverisimi.. daha rahat oluyor:) ama son zamanlarda baya bosladim..
YanıtlaSilpilavin sper lezziz görünüyor.. ah olsa simdi önümdede yesem :)
ellerine saglik canim..
sicacol sevgiler
bulgur pilavini esimde bende severek yeriz canim ama patlicanla hic denemedim ben bu tarife salcada eklersem esimi kesin kandiririm degilmi:))eline saglik canim her zamanki gibi harika gorunuyor.sevgilerimle.
YanıtlaSilSefacım ellerine sağlık ben patlı
YanıtlaSilcanlı pilavı pirinçle yaparım.Emi
nim bulgurlada harikadır lezzeti öpüyorum.
patlıcan neye girse yerim şekerim:)))
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel olmuş
patlıcanın girdiği herşey nefistir bana göre. ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler canım..
YanıtlaSilBenimde uzun zamandır denemk istediğim bir lezzetti.en kısa zamanda deneyeceğim artık.Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık patlıcan girdiği yeri şenlendiriyor vallahi:) nefis görünüyor ablacımm:)
YanıtlaSilsevgiler:)
Patlıcanlı pilavı yaparım ama bulgurlusunu hiç yapmadım.
YanıtlaSilDahada lezzetli olduğuna eminim.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
SEVGİLİ ARKADAŞIM İNANAILMAZ GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ.
YanıtlaSillakin yazın yapmayı tercih ediyorum işte.ELLERİNE SAĞLIK yinede. BAK ÖZLEDİĞİMİ FARKETTİM.ÇOK SEVDİĞİM BİR LEZZETTİR AYRICA.BENİM YERİME DE YİYİN OLURMU.
Bayılırım patlıcanlı bulgur pilavına nefis görünyor sunumun da çok güzel ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkim sevmez bu lezzeti..
YanıtlaSilhayırlı kandiller diliyorum
sevgilerimle..
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. nefis görünüyor.
Tüm dularımızın kabul olması dileğiyle, kandilin kutlu olsun.
Sevgiyle kal.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Haklısın ne yapacağım derdi insanı zorluyor. Adını koyduktan sonrasında bir problem yok.Evdekilerin zevkleride ayrı ayrı olursa durum daha da vahim.
Sevgiyle kal.
Çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
bayılırım bulgura.. hele sebzeli..ımm.. ellerinize sağlık
YanıtlaSil