Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

1 Kasım 2008 Cumartesi

Kaysi Receli Kurabiye

Cay davetlerinin vaz gecilmez lezzetlerinden biride kurabiyedir hic kuckusuz. Soyle agizda dagilan mis kokulu kurabiyelere kim karsi koya bilirki . Hem yapimi pratik hem herzaman taze kalan bir tarif yazicam bugun . Ben gecenlerde gelen konuklarim icin yapmistim cok beyendiler umarim sizde beyenirsiniz .:))

MALZEMELER
2 stick tereyagi (1 kucuk paket)
1 su bardagi seker
1 cy bardagi yogurt
1 cy bardagi sivi yag
2 yumurta
1 kase kaysi receli
1 cy bardagi badem ici
biraz karanfil
aldigi kadar un
1 pk kabartma tozu


YAPILISI
Oda isidindaki teryagini ,sekeri ,sivi yagi ,yogurdu, yumurtalari ,( bir inin sarisini ustu icin ayirin ) seker eriyenedek bu karisimi karistirin .Seker eridiyinde unu azar azar ekleyin kabartma tozunuda ilave edin . yumusak bir hamur elde edenedek un ilave edin (kulak memesi yumsakliginda ) Hamuru yarim saat dinlendirin . Dinlenen hamurda cevizden buyuk parcalar alin ve yuvarlayin ,yuvarlanan hamurun icini isaret parmaginizla oyun ( icli kofte gibi ) Oyuk yere bir cay kasigi recel ve bir badem koyun ve dikatli bir sekilde kapatin ( acik kalirsa piserken siziyor recel ) Bu sekilde tum hamuru bitirdikten sonra uzerlerien cirpilmis yumurta sarisi surup bir karanfil batirin ve tepsiye dizin . Cok yuksek olmayan isida
300 F yada 150 C derecede pisirin . Kurabiyeler piserken sizde bir cay demleyin oghh kurabiyenin cayin hayatin tadini cikarin .

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERINE SAGLIKK CNM. ENFES KURABIYEYE BENZIYOR OPTM