MALZEMELER
Hamur icin
Hamur icin
1 Kg.
Un 1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi su
Boregin ici icin
500 gr. Kiyma (Sigir ve kuzu karisik)
3 adet Kuru Sogan (ufak ufak dogranmis)
2 Caykasigi (zevke gore biraz fazlada olabilir)
KarabiberTuz½ cay bardagi kadar su
Un, su ve tuz ile hamuru hazirlayin. Ilk once 3 bardak suyun hepsini koymayin. Un aldikca, birer bardak su ile karisima baslayin. Un kati bir hamur kivami alinca, yine biraz su ilave ederek, sonunda cok sulu olmiyan yumusak ama elede yapismiyan bir hamur olana kadar bu isleme devam edin. 30 dakika ustunu orterek hamuru dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken sizde boregin icini su sekilde hazirliyabilirsiniz:Kiyma, kuru sogan, tuz, karabiber ve suyu bir kapta iyice birbirine karistirin. Hamurdan ufak ufak bezeler yapip (tahmini avcunuzun ortasi kadar olsun bezeler) oklava veya merdane ile ufak borek yufkalari yapin. Yufkayi acarken actiginiz yere ve ufak hamur bezelerinin ustune biraz un serpinki hamur oklavaya veya merdaneye yapismasin. Hafif sulu olan, hazirladiginiz borek icinden, birer yemek kasigi buyuklugunde alarak bu yufkalarin ortasina, yaygin bir sekilde yerlestirin. Yufkalari istediyiniz seklinde katlayip, kenarlarini parmaklarinizla bastirip, kapatin. Butun bu islemler bittikten sonra bolca sivi yag ile hazirladiginiz büyük bir tavada borekleri alt ust ederek kizartin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder