Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

21 Şubat 2009 Cumartesi

Berna nin Daveti


Selam ben gene baya arayi acmisim ama gercekten firsatim olmadi . Bu nefir goruntuler Seker Berna'nin davetinden .Bizim Bernaya ziyaretimiz aslinda bas sagligi ziyaretiydi. Berna cim Cok deyerli cok duskun oldugu babasini kaybetmisti. Ben tekrar Barnaya bas sagligi diliyorum, rahmetli Halil amcayada Allah tan rahmet diliyorum.O kadar buyuk aci yasamasina ragmen arkadasim cok guzel yiyecekelr hazirlamisti. Hersey cok nefisti Fotograf makinalari haric, sarjlari bitiyi icin ayri ayri resim cekemedik .Ama ben herseyi yazicam. Masada ispanakli borek, cig borek, patatesli dilimli borek, mayali pogaca, patates salatasi, irmik helvasi, kakaolu kek , burma baklava, asureBenim cok sevdiyim ve Seker Bernanin cok guzel yaptigi bogurtlenli pasta vardi .Elelrien saglik Berna cim . Ilk olarak size cigboreyin tarifini yazayim :)
MALZEMELER
Hamur icin
1 Kg.
Un 1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi su

Boregin ici icin
500 gr. Kiyma (Sigir ve kuzu karisik)
3 adet Kuru Sogan (ufak ufak dogranmis)
2 Caykasigi (zevke gore biraz fazlada olabilir)
KarabiberTuz½ cay bardagi kadar su
Un, su ve tuz ile hamuru hazirlayin. Ilk once 3 bardak suyun hepsini koymayin. Un aldikca, birer bardak su ile karisima baslayin. Un kati bir hamur kivami alinca, yine biraz su ilave ederek, sonunda cok sulu olmiyan yumusak ama elede yapismiyan bir hamur olana kadar bu isleme devam edin. 30 dakika ustunu orterek hamuru dinlenmeye birakin.Hamur dinlenirken sizde boregin icini su sekilde hazirliyabilirsiniz:Kiyma, kuru sogan, tuz, karabiber ve suyu bir kapta iyice birbirine karistirin. Hamurdan ufak ufak bezeler yapip (tahmini avcunuzun ortasi kadar olsun bezeler) oklava veya merdane ile ufak borek yufkalari yapin. Yufkayi acarken actiginiz yere ve ufak hamur bezelerinin ustune biraz un serpinki hamur oklavaya veya merdaneye yapismasin. Hafif sulu olan, hazirladiginiz borek icinden, birer yemek kasigi buyuklugunde alarak bu yufkalarin ortasina, yaygin bir sekilde yerlestirin. Yufkalari istediyiniz seklinde katlayip, kenarlarini parmaklarinizla bastirip, kapatin. Butun bu islemler bittikten sonra bolca sivi yag ile hazirladiginiz büyük bir tavada borekleri alt ust ederek kizartin. 

Hiç yorum yok: