Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

23 Mart 2010 Salı

Tazesogan'li Gul boregi.

Artik tariflerime baslayayim , bu uzun arada arsivimde bir cok tarifim birikti. O yuzden arayi kapatmaliyim. Bu gun evde pek beyenilen bir boregi sizlerle paylasayim dedim. Umarim beyenirsiniz . Aslinda hepimizin bildigi gul boreyi ben sadece peynirini az soganini bol tutum.


MALZEMELER
3 adat yufka
2 yumurta
1 su,b sut
1 c.b. siviyag
2 demet taze sogan
kucuk bir kalip peynir

YAPILISI
Once taze soganlari incecik kiyip ezilmis peynirle karistiirn.
Yumurta, sut ve sivi yagida iyice cirpin
Tezgahin uzerine actiginiz yufkayi once sivi karisimla heryerini islatin ve dikey ve yatay karsilikli kesi. Kesilen yufkanin genis yerine ic malzemeyi yayip uca dogru sarin ve kendi etrafinda yuvarlayi gulboregi seklini verin.
Tum yufkalara ayni islemi yapin. Boreklerin uzerine kalan sividen surup oncede isitilmis firinda alti ustu kizarana dek pisirin. Afiyet olsunn..

14 yorum:

derya dedi ki...

Sefacım ellerine sağlık tatlım bö
rek süper kocaman öpüyorum...

lezzet sefasi dedi ki...

Deryacim cok tesekkur ederim bende seni optum canim.

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık.Taze soğanla iyi fikirmiş, çok hoşuma gitti. Deneyeceğim.
Sevgiyle kal.

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Safa cım !
Ellerin dert görmesin canım benım.

Annem aklıma geldi böreği görünce o çok yapardı..hemen aradım annemi çok memnun oldu teşekkür etdim bize güzel sofralar kurdugu için çok memnun oldu anacım..
( Sabah görüşmüşdük ama ellerinden cıkan lezzetler için de teşekkür edince sesi titredi )

Yuvandan huzur sağlık hiç eksik olmasın dileklerimle..

Sevgiler..

Eylem dedi ki...

yeşil sogan çok yakışmıştır eminim.ellerine saglık.

lezzet sefasi dedi ki...

Sevgili bubulbulun yeri cok tessekurler canim.

lezzet sefasi dedi ki...

Sevilcim annein ellerindne operim hurmetlerimi iletirsen cok mutlu olurm.yorumun icind eayrica cok tesekkruler
Sevgiler canim.
Sefa

lezzet sefasi dedi ki...

Eylemcim cok tesekkurler yorumun icin .Sevgiler canim sefa

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Sefacığım senden haber yorum alabilmek çok güzel tekrar hoşgeldin.Ellerine sağlık.Bloğuma gönderdiğin içten yorumların içinde çok teşekkürler İzmirden kucak dolusu sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

harikasınız ellerinize sağlıkk:) nefis görünüyor böreğiniz..

papatya68 dedi ki...

selam Sefacığım soğanı bol olunca daha da lezzetli olmuştur canım ellerine sağlık annemde kayın validemde börekte soğanı bol kullanırlar bana da geçmiş sanırım çok seviyorum ama benim ev halkı az soğanlıyı tercih ettikleri için az kullanıyorum birde içinde ağıza gelmeyecek kadar ince doğramak zorundayım düşün artık halimi:(
muhabbetle kal

Tijen dedi ki...

Hoşgeldin sevgili Sefa,
Hele de bu tarifle nasıl da iyi geldin...

lezzet sefasi dedi ki...

Sevgili Mine bend esizlerle olmaktan cok mutluyum. Izmir'imi kocamn yerime koklarsan cok memlun olurum.
bende sana kocaman sevgilerimi gonderiyorum.
Sefa

lezzet sefasi dedi ki...

Kalk kurabiye harika olan sizlersiniz , cok tesekkurler yorumun icin.

Sevgili Papatyacim ah bu ev halkinin annelere nazlari.Canalri sagolsun sekercim.Kocaman sevgiler.

Merhabaalr Tijen hanimm he hoc bir hosgeldin karsilamasi. Cok sevindim siiz gordugume.
Sevgiler, canlarim
Sefa