Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

2 Kasım 2008 Pazar

Patates Ezmesi

Son gunlerde patatesi cok kulanir oldum . Sanirim cevremde patatesi sevmeyen kimsenin olmamasindan kaynaklaniyor . Birazda benim kolayima geliyor ,nasilsa seviyorlarya . Patatesi alliyorum pulluyorum masaya oturtuyorum :)) Ee hem kolay ,hem beyeniliyor , hem hesapli ,hem herseyi yapiliyor ustelik itiraz edende yok . Yaa ben bu patatesi ne cok meht ettim ,patates sirketleri bana sponsor olmali . :) Artik tarife geceyim cenem cok dustu .

MALZEMELER
5 orta boy patates
1 iri kur sogan
2 dis sarimsak
1 su bardagi kasar rendesi
1 cy bardagi sivi yag
1 corba kasigi kuru nane
1 cay kasigi kimyon
1 cay kasigi kr biber
1 cay kasigi krm biber

YAPILISI
Patatesleri harslayip rendeleyin . Kuru sogani incecik kiyip ezilmis sarimsaklarla birlikte sivi yagda kavurun . Soganlar kavrulunca altini kapatin ve hemen naneyi ,kimyonu, kara biberi kavrulan soganlara ekleyin . Rendelediyiniz patatese kasar rendesini kavrulmus baharatli sogani ekleyip iyice karistirin .Yagladiginiz kek kalibiniza kirmizi biber serpin ve patatesi kaliba bosaltin. Buzdolabinda dinlenen ezmeyi servis tabagine ters cevirin . Patetes ezmeniz sofradaki yerini almaya hazir .Simdi dusunuyorum patatesten acaba baska ne yapa bilirim :P
Onerisi olan varsa seve seve deyerlendiriim

2 yorum:

arzumcum.blogspot.com dedi ki...

ZİYARETİN VE GÜZEL YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. PATATES EZMEN NEFİS GÖRÜNÜYOR.ÇOK HOŞ VE ŞIK BİR ÇEŞİT OLMUŞ. SUNUMDA SÜPER.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.

canikom dedi ki...

harika olmuş.kalıbı önden yağladınız mı