Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

19 Ocak 2009 Pazartesi

Fatma'nin Daveti

Gectigimiz gunlerde sevgili Fatma bizleri evine caya davet etmisti. Cok guzel yiyecekler ve guzel bir sofra hazirlamis ellerine saglik Fatma . Masada neler vardi neler kisaca anlatayim


Basta lahmacun, Tavuklu borek, kiymali borek,mayali pogaca,meyve salatasi, sekerlemeler ,


Tiremisu, hummingbird keki ve kakaolu kek. Hepsi cok nefis tatlardi .Simdi bu guzel tatlardan tavuk lu borek ve pogacanin tarif yazicam.



Peynirli Poğaça
Malzemeler


Üzerine Sürmek İçin : 1 Yumurta


Mayalı Hamur Malzemesi


4.5 Su Bardağı Un


5 Kahve fincanı Margarin (Ben Tereyagi kullandim)


5 Tatlı Kaşığı Toz Maya


2 Yumurta


2.5 Tatlı Kaşığı Tozşeker


3/4 Su Bardağı Ilık Su veya Süt (Ben sut kullandim)


2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
(Ben hem rendelenmis mozeralla cheese hemde feta cheese kullandim.)


1 Demet Maydanoz
(Maydanozu goz karari koydum cunku buradaki maydonozlar cok buyuk)


1 Çırpılmış Yumurta


TARIFI
Yemeğin Tarifi Mayalı Hamurun Hazırlanışı:Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin. Şeker eriyince ılık karışıma (35-40 derece) toz mayayı ilave edip eritin.Unu hamur kabına alın. Ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı dökerek 10 dakika bekletin.Karışıma tariflerdeki diğer malzemeleri ilave edin. Hamur yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun.Hazırladığınız hamuru temiz bie bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakın. Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür çatlaklar olmamasına dikkat edin.Poğaçanın YapılışıMayalı hamuru hazırlayıp üzerini örtün. 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin.Maydanozu ince kıyın. Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.Hamurların üzerine elinizle bastırın. Yarısına iç malzemesinden yerleştirip kalan hamuru üstüne kapatın. Kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.










Bu resim tavuklu boreye ait Bir an once tadina bakmak icin resimleri cok net cekememisim :))kesinlikle denemelisiniz bu boreyi vaz gecemitceksiniz eminim .

Tavuklu Borek:
Malzemeler:
1 paket pastry sheet (MilyofPepperage farm) Frozen
1 demet dereotu
1 adet tatli biber
2 cup sut
3 kasik un
100 gr tereyag
Tavuk eti (ben thigs kullandim siyah et sevdigim icin)
Yapilisi:
Besamel sos:
100 gr yagda 4 corba kasigi unu pembelesmeden kavur sutu ilave et koyulasincaya kadar hafif ateste karistir. Zevkine gore tuz ilave et.
IC hazirlanisi:
Tavuk haslanip derisi ve kemikleri ayiklandiktan sonra parcalanir. Icine dereotu biber dogranir. Besamel sosta ilave ederek karistirilir.
Pastry sheet in boyuna posuna uygun bi tepsiye paketten cikan uclu ilk kalip acilarak, uclari hafif yukari dogru kivrilacak sekilde yerlestirilir. Uzerine tavuklu ic yayilir. Ikinci uclu kalip milfoyde acarak uzerine yerlestirilir. Uzerine bicakla birkac cizik atilir, yumurta sarisi surulerek firina verilir. 400 derecede alti ve ustu kahverengi pisip kabarincaya kadar pisirilir (Bir tarafi cabuk kabarip yanar gibi olursa aliminyum kagitla kapatip alt ve ust pisip kabarincaya kadar tut).

Ilk firsata Fatma'nin diyer tariflerini de sizlerle paylasicam .


Hiç yorum yok: