Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

3 Mart 2009 Salı

Koy Ekmeyi

Bazan deyisiklik ariyoruz hepimiz. Heleki ulkenizn herseyine hasretseniz insan ister istemez care ariyor uretime geciyor. Gecdiyimiz gunlerde bende bende ekmek ozlemimiz gidermek icin care aradim ve uretiem gecdim :) Iyikide yapmisim guzel bir ekmek ziyafeti cektik, ak birde kalori derdi olmasa .Oldukca kolay lezzetli bir ekmek oldu .

MALZEMELER
3 su bardasi ilik su
3 kahve kasigi kuru may
6 su bardagi un
1 corba kasigi seker
istediyiniz kadar tuz

HAZIRLANISI
Iyice ilik olan suya mayayi, sekeri ve tuzu ekleyip karistirin.Elenmis unuda suya yavas yavas ekleyin ve iyice yogurun ve yogurdugunuz kabi ilk bir yerde bir saat dinlendirin .Hamur iki misli olunca un serpilmis tezgahda sekil verin ( yuvarlak, uzun) nasil isterseniz ve yer varsa firin tasina un serpip uzerien hamuru koyun bir saat daha mayalamsini bekleyin. Yuksek dereceli firinda yarim saat yada kirkbes dakika pisirin .

1 yorum:

Acemi Şef dedi ki...

Nefis görünüyor canım evde yapılan ekmek gibisi yok ;)