Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

29 Mart 2011 Salı

Suck Kofteli Fettacuni

Merhaba sekerler gecen hafta evde sucuk yaptim. Genelde Kis'a girerken yapilir sucuk ama ben ancak cesaretimi toplaya bildim. Internetten siparis verdigim yapay bagirsaklari kulandim.
En kisa zamanda tarifini ve resimlerini sizlerle paylasicam.
Iyide neden simdi bundan bahsediyorsun diye dusunenleriniz olucaktir. ( Ben de olsam dusunurum ) Yaptigim sucuk hamurundan test etmek icin oglum kofte istedi. Bende bu kucuk kofteleri yaptim Makarna uzerine sos olarak doktum.
Amerikada Spaghetti meatballs tarifinden yola cikarak bu tarifi yaptim. umarim sizlerde beyenirisniz .
Ben tarifine geceyim yemegimizin

MALZEMELER

Sucuk kofte icin

500 gr kiyma
5 dis sarimsak
1 cy kasigi kimyon
1 cy kasigi kirmiz biber
1 cy kasigi karabiber
1 cy kasigi yeni bahar
1 cy kasigi pul biber
sos isin
5 corba kasigi domates salcasi
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi feslegen
1 cay bardagi sivi yag

1 paket Fettacun makarnasi
2 kasik tereyag


YAPILISI
Once sucuk koftelerini hazirliyoruz. Ezilmis sarimsak ve tum baharatlari kiymaya ekliyoruz ve iyice yoguruyoruz. Vaktiniz varsa bir gun buzdolabinda agzi kapali dinlendirin . Hazirlanan kiymadan ceviz buyuklugunde yuvarlak kofteler yapiyoruz.
Tencereye sivi yagi alip isitiyoruz isinan yaga salcayi ekleyip karistiriyoruz ve uzerine 2 su bardagi su ekliyoruz . Sulu salca 3 yada 4 dakika kaynayinca icine kofteleri ekliyoruz ve yaklasik yarim saat salcali ile kofteyi pisiriyoruz.Sosun altini kapatmadan feslegeni ve kekik i ekliyoruz Diyer yandan makarnalarimizi harsliyoruz ve suzuyoruz ama soguk sudan gecirmeyin makarnalarinizi. Suzulen makarnalara hemen tereyagini ilave edip iyice karistiriyoruz. Servis tabagian once makarnalari , sonra uzerien pisen sucuk kofteli sosu gezdiriyoruz. Sicak sicak servise sunuyoruz :)

10 yorum:

Unknown dedi ki...

en kısa zamanda sucuk tarifini bekliyorum canım.ellerine saglık.

yemekbiraşk dedi ki...

ev yapımı sucuk hımmm :) eline sağlık
sevgilerimle..

sarımutfak-hande dedi ki...

çok ama çok güzel olmuş denemeliyim bunu ellerine sağlık canım

Hayatın Tatları dedi ki...

benim annem kayserili eskiden hep sucuğu evde yapardı. Ama artık çok üşeniyor sanırım hazır alıyorlar. ama allahtan çemen yapmaya devam ediyor. eminim siizn sucuğunuzda güzel olmuştur. Fettucuni de çok iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık

Nilgün dedi ki...

Değişik ve güzel bir tarif paylaşmışsınız ama lütfen başlığı düzeltin. Sucuk tarifinizi bekliyorum. Ellerinize ve emeklerinize sağlık..

Tümay Öztürk dedi ki...

bizde marketlerin promosyon verdiği sucuklar dışında pek sucuk kullanılmaz. hatta bugünkü böreğimi de onlarla yapmıştım. ama makarnan çok lezzetli duruyor canımellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

O ne güzek sos öyle,sucuklu,sucuklu..
Nefisssss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım sucuğun tarifini bekliyorum sabırsızlıkla...

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel ve değişik olmuş ellerine sağlık canım.

www.neyesem.wordpress.com dedi ki...

Bir Kayserili olarak içinde sucuk lafı geçen her yemek ilgi alanıma giriyor. Bunuda köfte ve makarna ile birleştirmek gerçekten çok güzel olmuş.

Ellerinize Sağlık...