Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

6 Haziran 2012 Çarşamba

Kaburga Dolmasi



Merhaba, iyi gunler , mutlu huzurlu saglikli  guzel gunler dilerim  tum  dostlara.
Uzun zaman dan beri denemek istedigim  bir tarif ile geldim bu gun.
Ilkkez, Diyarbakir da  yedigim ve  acaba nasil yapiliyor, bende yapa bilrimiyim diye  dusundugum bir  dolma.
Yapimi goz korkutsada tek  zor kismi dogru eti, kaburgayi bulmak bence. Oldukca lezzetli Doyurucu ve  davet  sofralarinda goze ve damaga  hitap eden bir  lezzet.
Amerika da kaburga  eti bulmak  hayli zor. Ama  en son ugradigim Turk marketinde kocuk bir parca  kaburga gorunce benim ilk aklima, Kaburga  dolmasi geldi. Cok  fazla secenek te yoktu tek bir parca kalmis, olsun  bunada sukur ...
Evet  tarife geceyim artik degilmi..

MALZEMELER
1. kuzu kaburgasi, Yaklasik  1.kg  kadar
1,5. su bardagi  pirinc
1. kuru sogan
1, caybardagi kabuklari soyulmus badem
1. cay kasigi yeni bahar
1.cy kasigi karabiber
3.corba kasigi tereyagi
1.corba kasigi kus uzumu
100, gr kadar  kuzu eti ( ben ayrica almadim, kaburganin kenarindna cikardim)

YAPILISI
Once kaburgayi, eti  ile  kemegi arasini ucu sivri bir bicak ile cep seklinde  acin.
Dikat  edilmesi gereken, eti yirtmamak. Etin icine  bir kasik kadar tereyagi, tuz ve karabiber  surun.
Diyer tarafta 100 gr  lik  eti cok kucuk  dograyin, ve 1 kasik  tereyaginda  iyice kavurun, uzerine 1 su bardagi suyu  ekleyip suyunu cekene dek  pisirin.
Et  piserken, geriye kalan tereyaginda  ince kiyilmis  kurusogani  ve bademi  kavurun, ben ikisini ayni anda kavurdum. Kavrulan bademli sogana  yikadiginiz pirinci  ileve edin, ve  2  dakika  daha kavurun ve  1  su bardagi kadar  su ilave  edip pisirin. Pisen  pilava kusuzumu tuz ve  kara bibe r ilaveedip iyice  karistirin.
Pilav dinlenince  kaburgamizin  cep kismina cok SIKI olmuycak  sekilde  doldurun. Etin acik  kismini ip ile  iyice  dikin,  dikkat edin ne  cok SIKI, nede  cok gevsek olacak.
Kaburgamiz  hazir, Buyukce  bir tencereye kaburgayi  alin, uzerini gececek kadar  su ilave  edin ve kisik ateste yaklasik 1 bucuk saat  pisirin.  Pistigini anladiginiz da , tenceredeki dolmayi  bir firin kabina alin ve firinda  her yeri  nar gibi  kizarana  dek kizartin.
Tabiki  sicak  olarak  servise  edin.


22 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

biraz zor gibi ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık .çok lezzetli olmuşa benzer.tarif kayda geçti bile.sevgiler

pembe kekik dedi ki...

Çok zahmetli ama çok güzel olmuş.Ellerine sağlık:)

Limon çiçekleri dedi ki...

enfes birşey ama çok zahmetli canım yaaa.ellerine sağlık.

Tarifkolik dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor, sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Offf süper ama çok zor canım ellerine sağlık nefis gözüküyor...

Özgür Tatlar dedi ki...

bende hep denemek istiyorum ama gozumu korkutuyor.ellerine saglik.

çeşnici Handan dedi ki...

Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık afiyetler olsun.

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

oh ne guzel olur simdi bu kaburga dolmasida
ellerine saglik olsun...

Hadiye dedi ki...

Ellerine sağlık. Her güzel gibi buda zor,ama sonuç harika. Olsada yesem.

Sevgiler*

anneminkizıyim dedi ki...

Hiiim en sevdigim yemeklerden. Babam rahmetlik ben Tr ye gittigimde muhakak alir annemde yapardi. Bende burda bir kac denedim nefis oluyor, dedigin gibi canim fazla zorlugu yok. Nefis olmus ellerine saglik, sevgiler....

Unknown dedi ki...

waawww süper duruyor canım. Çok söylenecek birşey yok gibi. Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Verdiğiniz bilgi için sigara bırakma merkezleri adına teşekkür ederim.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

LEZZET SEFAM TAM SEFA OLMUŞ...

Unknown dedi ki...

OF ekrandan dalıp yiyesim geldi bu tok halimle. Ellerinize sağlık, sevgiler

Tarifkolik dedi ki...

Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

www.tarifkolik.com

Blogger Bolat dedi ki...

Bu lezzete can dayanır mı?

ihlamurcum dedi ki...

Hem tadını hemde yapılışını merak ettiğim bir tattır.Tarif için teşekkürler.

ihlamurcum dedi ki...

Hem tadını hemde yapılışını merak ettiğim bir tattır.Tarif için teşekkürler.

Sohbet dedi ki...

ofki ne of içim geçti görünce elinize sağlık..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

sık yapmadığımız için zahmetli geliyor, dediğiniz gibi malzemeyi daha sık bulsak daha kolay yaparız ellerinize sağlık

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
remtamutfak.net
Döner Makinası
çay kazanı
çay makinası
tost makinası
ızgara
endüstriyel mutfak
Tek Parça izle
Tek Parça izle
cerciko.com