Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

16 Aralık 2014 Salı

Acili Baharatli Kurabiye/HOT SPICY COOKIES

 Merhaba  sevgili  arkadaslar , dostlar, akrabalar ve  bloggirlar.
Onceki  gun yayinladigim kahvalti  masasindaki  tuzlu kurabiyelerin tarifini  paylasacagimm sizlerle.
Ben  gercekten  cok begendim. Agizda  hafif bit pizza tadi birakiyor ve  gercekten  cok leziz.
Ustelik  evdeki  malzemelerle  de hemencecik yapiliyormus.
Misafirim de bu  tarifi bir  blogdan almis.  Tarifi  sorunca  bana  tarif aldigi  blogun  linkini  gonderdi
www://alyaberke.mutfaksirlari.com/2014/02/09/acili-baharatli-kurabiye-sivi-yagli/
Emege saygi  icin  linki  sizlerle paylasiyorum.

~~~~MALZEMELER~~~~

MALZEMELER:
1 su bardagı zeytinyagı
1 su bardagı kanola yagi
1 su bardagı su
2 cay kasigiı çorek otu
2 cay kasigi susam
2 cay kasıgı kimyon
2 cay kasıgı tuz
3 cay kasigı anason(toz halinde ogutulmus olsun)
3 cay kasigiı rezene(toz halinde ogutulmus olsun)
3 cay kasigı kekik
1 adet orta boy sogan (Rendelenecek)
1 yemek kasigi acılı biber salcası(acısız seviyorsanız acısız salca olabilir)
2 adet kabartma tozu
8 su bardagı un
UZERİNE :
1 adet yumurta sarısı
çorek otu
~~~~YAPILISi~~~~
Cukur bir kapta zeytinyagı,mısır ozu  yagı,suyu,tuz ve baharatları karıstırın.Uzerine rendelenmis soganı,salcayı ekleyip karıstırın.Unu ve kabartma tozlarını eleyerek ekleyin.Un olçusunu  tam verdim ama her zaman dedigim gibi unu azar azar ekleyin.Her eklediginizde de hamuru yogurun.Hamur bu sekilde ozlesir daha iyi olur.Sonucta yuvarladıgınızda catlamayan bir hamur olacak.
Hamurdan ceviz buyuklugunde  hamur koparıp elinizde yuvarlayın.Iki elinizin  arasında uzatarak cubuk sekli yapın ve cubugu halka seklinde birlestirin.Yaglı kagıt serili tepsiye dizin.hepsine sekil verdikten sonra fırcayla yumurta surup, soguk fırına koyun.160  C yada  (300 F) yaklasık 20-25 dk  pisirin bu süre fırına gore degisebilir.Surdugunuz yumurtalar iyice kızardıysa pismis demektir.

Pinarin  mutfak Sirlarina  da  tesekkur ediyoruz bu guzle tarif icin .

 ENGLISH:


Hello dear friends, relatives and bloggers,

I  added the recipe for Salty Spicy Cookies that put the picture on previous day. I liked it very much. It spreads a kind of pizza taste in your mouth. And you can use whatever you have at home.
My guest got this recipe from another blog. Due to ethic and morale reasons, I added the original blog URL for this recipe.
www://alyaberke.mutfaksirlari.com/2014/02/09/acili-baharatli-kurabiye-sivi-yagli/

Ingredients:

1 cup olive oil
1 cup canola oil
1 cup water
2 tsp nigella seeds
2 tsp sesame
2 tsp cumin
2 tsp salt
3 tsp anise (grounded)
3 tsp fennel (grounded)
3 tsp thyme
1 ea.  mid-size onion (grated)
1 tbsp. pepper paste (hot or not. Your choise)
2 pk baking powder
8 cups flour
For topping:
1 egg yolk
More nigella seeds
Directions:
In a deep cup, mix olive oil, canola oil, water, spices. Add diced onion, and pepper paste. Sift flour and baking powder and add them in small amounts to mix well until all in. Every time you add flour mix the dough well. Once all done, you’ll have homogenized one piece dough.
Cut small pieces (size of walnut) from dough and roll it between you palms until it is like a stick. Make a round by sticking both ends to each other. Put on oiled cooking sheet. Once you have all ready, brush top with egg yolk. Do not pre-heat the oven. Set oven to 160 C (300F) and start cooking immediately for twenty-twenty five minutes based on your oven’s power. If the top is golden brown, they are ready to serve.
I would like to say “thank you” to Kitchen Secrets of Pinar blogger.
 








3 yorum:

Bülbülün Yeri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Yanında miss gibi çayla ne güzel olur.
Sevgiyle kal.

Nergis Sarsilmaz dedi ki...

Büyük küçük herkesin seveceği harika bir tat. Misafirlerim ve ailem de beğenerek yediler.
Sevgiler...

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
http://www.remtamutfak.com