Ben de dilim donduyunce tarif edeyim bu guzel kofteyi.
MALZEMELER
1 kg yagsız kıyma,
150 gr. kıyılmıs bobrek yagı,
İki bas sogan,
İki cay kasıgı karbonat,
İki yemek kasıgı sut tozu,
2 yumurta sarısı
HAZIRLANISI
Kıyma ve bobrek yagı yogrulacak ve kıyma makinesinde cekilecek. İki bas sogan rendelenecek iki cay kasıgı karbonat ve iki yemek kasıgı sut tozu 1 yumurta sarısı da kıymalı karısıma eklenerek iyice karıstırılarak yogrulucak ve tekrar kıyma makinesinden gecirilecek. Bu karısım bir gun dinlendirilecek. Daha sonra tavada ham zeytinyagında kızartılacak. Butun bir tasfirin ekmegi kare kare kesilecek ve kırmızı biberle zeytinyagına bulanıp( kofteleri tavadan aldiktan sonra kirmizi biber ekleyip ekmekleri bu yaga batira bilirisiniz ) tabaga yerlestirilecek, kızarmıs kofteler de bu tabaga yerlestirilecek . Izgarada kozlediyiniz sivri biber ve domatesle birlikte servise edebilirisiniz ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder