Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

21 Eylül 2008 Pazar

Sebzeli Bulgur Pilavi

Birde bulgur pilavi yapmisiz . Sebze bol olunca yazin bu bolluktan iyic eyararlanayim dedim .



Malzemeler
2 Bardak Bulgur
1 Salcalık Kırmızıbiber
1 Havuc
1 Buyuk Sogan
1 Kuçuk Patlıcan
Yarım Cay Bardagı Zeytinyagı
Yarım Demet Maydanoz
Tuz, Feslegen, Karabiber, Kırmızıbiber

Yemein Tarifi
Soganı yarım halkalar seklinde dilimleyin. Sebzeleri kucuk kucuk dograyın. Sogan ve sebzeleri zeytinyagında kavurun. Yıkanmıs bulguru ilave edip 3-4 dakika karıstırarak kavurun.Karısımın uzerine suyu ekleyin. Baharatları ilave edip suyunu cekinceye kadar kısık ateste pisirin. 10 dakika demlendirip kıyılmıs maydanoz ile birlikte servis yapın.


Hiç yorum yok: