Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Su Boreyi

ILk defa su boregi denedim .Korktugum kadar zor deyilmis yapimi. bosuna gozumd e buyutmusum .Artik daha sIk araliklarla yaparim . Heleki uzaklardaki ogrenci oglum gelsin onun icinde yapicam .Neyse az kaldi gelmesine. Ben boregi anlatayim .

MALZEMELER
6 yumurta
3 corba kasigi yogurt
1 corba kasigi tuz
1 kalip beyaz peynir
1 cay bardagi sivi yag
aldigi kadar un
1 bag maydonoz ( ben kullanmadim)

YAPILISI

Hamur yogurma kabina yumurtalar, yogurt, tuz konup karıstırın. Aldıgı kadar elenmis un ile sertce bir hamur yapın. İyice yogrun. 10-12 parcaya ayrın. Uzeri ortun 15-20 dakika dinlendirin.
Her parcayi unlayarak 2 mm. inceliginde acinı. Bir tanesi yaglanmıs tepsiye kenarlardan sarkacak sekilde yayın.
Diger yufkalar dorde bolunerek kaynar tuzlu suda 1 dakika haslayin, soguk su bulunan baska bir kaba alın. Sonra hafifce kurulayin.
Tepsiye buzgulu olarak serin her defasında erimis yag gezdirin.
Hamurun yarısı bitince peynirli ic koyun. Diger yufkalar da aynı sekilde serilip kenarlardan sarkan parca uzerine cevrin. Bolca yaglayin fırında veya ocakta cevrilerek kızartın.
Kizaran boregi biraz raz dinlendikten sonra ters cevirin .Dilediyiniz sekild e dilimleyin servise sunun . Kosesinden kimse gormeden bir tadina bakin isterseniz :))

1 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

cok guzel gorunuyor
elinize saglik.sevgiler