Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

22 Şubat 2009 Pazar

Duyun Corbasi

Kisin sofralarin vaz gecilmezi corbadir sanirim. Mis kokulu bir corbayla sofraya oturmak insanin icini isitiyor. Turk mutfagi kac cesit corbaya sahip acaba ? Tarhana, Ezogelin, mercimek,Arpa sehriyeli, telsehriyeli, tavuklu ogggg bu liste uzayip giderr.Birde Duyun corbasi vardirki tadina doyum olmaz .Iste bende dun aksam bu duyunlerin bas taci olan corbayi yaptim .Cocuklar gene bir bahane buldu ama Esim sagolsun cok beyendi, ( acaba baska sansimi yoktu heheh) Genelde herkezin bildiyi bir tarif ama ben yineden bu tarifi sizlerle paylasicam ( ee sizinde baska sansiniz yok gibime geliyor hehehe)

MALZEMELER

1 Kase Harslanıp didiklenmis Dana ya da Tavuk Eti
4 bardak Et ya da Tavuk Suyu
4 bardak su
2 yumurta
3-4 kasık Un
Tuz, Kara Biber

Hazırlanısı :
Tencereye etsuyunu ya da tavuksuyunu dort bardak suyla birlikte koyup atese oturtun. İki yumurta ile 3-4 kasık unu blenderle guzelce karıstırın.Tenceredeki su kaynamaya baslamadan un ve yumurta karısımını karıstıra karıstıra tencereye ekleyin, tuzunu atın. Kaynayıncaya kadar karıstırmaya devam edin.Bir iki dakika daha kaynasın, eger putur olustuysa suzgecten gecirin. İcine bir kase didiklenmis dana ya da tavuk etini ekleyin. Sıcakken Servis Yapın. Arzu ederseniz yerken birkac damla limon suyu eklenebilir.

1 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bu çorba beğenilmezmi... Hele bu soğuklarda...Ben onun ismini düğün çorbası olarak biliyorum :)
Sevgiler