Ben cocuk ken favayi hic sevmezdim. Annem cok severdi ve sIK SIK yapardi, acaba neyini seviyor bu soguk yemeyin diye dusunurdum :)) Sanirim simdi benim Dondurma suratlilarimda aynen benijm gibi dusnuyor ki favayi agizlarina koymuyorlar. Ama ben keske cocuk kende yeseydim diye simdi pisman oluyorum.
Turk mutfaginin vazgecilmez mezelerinden biri. Hem pratik, hem hesapli ,hemde cok besleyici
Ilerde benim dondurma suratlilarimda Favayi sever umarim .
MALZEMELER
1/2 kg kuru bakla
1 adet buyuk kuru sogan
1 cay bardagi z,yag
3 su bardagi su ( gerekirse ilave edersiniz)
1/2 dere otu
1/2 maydonoz (isteye bagli)
1crb kasigi seker
1 crb kasigi tuz
YAPILISI
Sogani incecik dograyin ve sivi yagda iyice kavurun .Aksamdan isladiginiz baklalari suzup kavrulan sogana ilave edin.Soganla baklaya 3 bardak suyuda ekleyin ve koyu bir bulamac olanadek pisirin.Iyice koyulasinca ya mixserden gecirin, yada sut suzgugunden gecerin, boylelikle icinde puruz olmaz .Sekerini tuzunuda ekleyin ve icini yagladiginiz bir kaliba dokun.Soguyan fava yi yesiliklerle ve zeytin yagiyla susleyin servise sunun.
4 yorum:
Çocukken kıymetini bilmediğimiz yemekler şimdi baştacımız oldu değil mi :) Eline sağlık canım sunum da harika!
Cok tesekkurler Esra yorumun icin.
Baskada yorum yazanim yok,siz bana moral oluyorsunuz :))
Yukarıdaki manzara Ottawa'da yaşayan bir arkadaşımın gönderdiği bir fotoğrafı anımsattı???
Hımmm...Vallahi canım çekti..
Humusu çok severim sıkta yaparım..
Birde favaya siftah yapsam..
Eline sağlık pek iştah kabartıcı olmuş.
Sevgiler selamlar..
Yorum Gönder