Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

7 Mart 2009 Cumartesi

Sushi Gorunumlu Patates Salatasi

Patates ; ne kadar uyumlu ,nekadar mutavazi ,ne kadar lezzetli ,ne kadar seviliyor.Her sekle her sunuma her sofraya bastaci .Corbasin dan tutunda tatlisina ,boreyine sekil, sekil saltasina,ev hanimlarinin en buyuk kurtaricilarindan biri sanirim . Gecdiyimiz gunlerde benimde imdadima yetisti patates. Deyisik bir salata olsun istemistim patatesi, nasilsa her sekle girerya. bu seferde susih sekline burunsun dedim .Benim patatesten suphem yoktu ama, yapa bilirmiyim, yapamazmiyim diye biraz endisem vardi . Nasilsa Dunyanin sonu deyil, kimseninde sushi olamayi beceremedin diye patatesi suclamak gibi bir luksu omadigina gore yapmaya karar verdim. Guzel olmasaydi butun suc benimde. Hic tereddut etmedim, ya guzel olursa ?
Fena olmadi misafirlerim beyendiklerini soyledi ler ( mutavazilikten olsa gerek ).Tekrar tekrarda sordular nasil yapildigini .

MALZEMELER.
5 ortaboy patates
1 kuru sogan
1 limon suyu
1 kahve fincani z.yag
2 harslanmis havuc (tursusuda olur)
2 salatalik tursusu
2 yesilsogan (saplari icin)
1/2demetmaydonoz
1/2 demet dereotu
tuz
kr biber

YAPILISI
Harslayip soydugunuz patatesleri iyice ezin.Incecik dogradiginiz kurusogani sivi yagda iyice kavurun .Ezilmis patateslere kavrulmus sogani ekleyin,tuz,limon ve karabiberide ekleyip iyice karistirin (ezin). Hafif islatiginiz aluminyum folyaya patatese 4,5 parmak genisliginde uzunca bir sekil verin. Patatesin ortasina uzunca dilimlenen havuc tursusunu, salatalik tursusunu ve tazesogan yapraklarini yerlestirin .Sushi sarar gibi (dalyan kofte )gibi iki ucu birlsestirip sarin . Islak elle uzerini hafif duzeltin ve kiyilmis dereotu ve maydonoza bulayin . Bir kac saat buzdolabinda dinlenen patatesi iki parmak eninde dilimleyin ve ikram edin .

5 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

evet patatesin her mucizesine hayranım bende.
bin bir şekle girmesinede bayılıyorum.
eline sağlık..
çok sevgiler.

made in funda dedi ki...

harika bir lezzet olmuş canım.ellerine sağlık.

Allâh’ım
acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,
Korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız.
Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!
kandilin müb. olsun

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

çok güzel ve ilginç olmuş ellerine sağlık bende deneyeyim bakayım.

Sevde.B dedi ki...

Merhabalar sevdeden lezzetler sitesine yani eski sitemi ziyaret etmişsiniz, bende yeni sitem ile bir merhaba demeye geldim :)
Sushi görünmlü patates salatasına bayıldım fikir çok farklı daha ömcede görmemiştim..
Mutlaka denicem...
Sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Canim ellerine saglik cok güzel olmus, harika bir fikir.
Ellerine saglik.