Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

10 Şubat 2012 Cuma

Elma'li Borek

Merhaba, tum dostlara. Guzel bir gun dilerim herkese. Gununuzu guzellestirin, keyif alacaginiz aktiviteler yapin. Dunya' yi degistiremeyiz ama belki bir kac saati degistire biliriz.
Bir fincan kahve, sevdiginiz bir muzik yada, sesini ozlediginiz bir dost ile sohbet en azindan sizlere bir saat keyif verecektir.Bunlar tamamen bir oneri :) Hala keyifiniz yerinde degilse kalkip mutfaga girin o halde.
Ustteki Munevver'in elmali boregini denegin. Memlun kalacaginiz dan eminim.

MALZEMELER;

3- yumurta
3- Tk fincani sivi yag
3- Tk fincani sut
1- su bardagi nisasta
1- kabartma tozu
1- cay kasigi sirke
Aldigi kadar un.

ICI MALZEMELER
3- elma
1- su bardagi seker
1- subardagi kus uzumu ( 1 avuc kadar)
1- su bardagi ceviz
1/2- limon suyu
1- cay kasigi tarcin

YAPILISI
Once elmalari rendeleyip 1 bardak seker ve limon suyu ile iyice pisirelim.Pisen elmali icimize ceviz, kus uzumu ve tarcini ilave edip kenara sogumaya alalim.
Diyer tarafta, yumurta, sut , sivi yag ve sirkede yi iyice cirpalim. Sivi karisimimiza, kabartma tozu ile karistirdigimiz unu yavas yavas ilave edelim. Yaklasik 3, su bardagi kadar. Un da kesin ulcu vermek cok zor, bazi fincanlar kucuk, bazi fincanlar buyuk oluyor.
Yumusak ekmek hamuru gibi bir hamur hazirliyoruz. Ele yapismiycak ,cok da sert olmuycak.
Hamurumuzu iyice yogurup uzerine nemli bir bez ortup yarim saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru 2 ye boluyoruz. Hamurun bir parcasini tekrar 8 esit beze yapiyoruz.
Bezelerimizi tek tek kucuk tabak kadar aciyoruz ve aralarina nisasta koyup ust uste alip 8 kat hamuru merdane ile yufka kadar aciyoruz . 8 katli yufkamizi ortadan ikiye kesiyoruz.
Duz kenarina icimizin 4/ 1 ni koyup esit sekilde dagitiyoruz ve rulo seklinde sariyoruz.
Rulo halindeki boregi 3 parmak eninde kesiyoruz ve firin tepsisine diziyoruz.
Tum hamur ve ici bu sekilde hazirliyoruz. Once den isinan firinda altin sarisi bir renk ala dek pisiriyoruz. Pisen boreklerimizin uzerine pudra sekeri serpip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Sefa

10 yorum:

derya dedi ki...

Canım tabağı alıp kaçabilirmiyim mümkünse ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.

feray dedi ki...

Sefacım bayıldım ben çok seviyorum elmalı tatları eline sağlık canım..
Sevgiler..

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..nefis görünüyorlar..hayırlı akşamlar..

nilay dedi ki...

Bayıldım bu tarife
Ne denilebilir
Mutlaka denenecek
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

MUTFAKISTAN dedi ki...

ELLERINE SAGLIK
COK GUZEL OLMUS ELMALI HER TARIF FAVORIMDIR AFIYET OLSUN
SEVGILER

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık canım, afiyet olsun.
Kocaman sevgiler.

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor denemek isterim sevgiler..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım nefiss görünüyor elmalı börekler:)
ellerin dert görmesin..
öpüyorumm:)

çeşnici Handan dedi ki...

Elmalı herşeye bayılırım çok güzel olmuş nefis görünüyor ellerine sağlık.

SELİN ♥ Lezzet Günlüğüm dedi ki...

Elmalı tarirler favorim, börekler de harika görünüyor, ellerinize sağlık :)