Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

26 Şubat 2015 Perşembe

Sutlu HasHasli Corek / BAKERY WITH MILK AND POPPY SEED

Merhaba  yeniden ,  bazan  tariflerim  gecikiyor kusuruma bakmayin elimde  olmayan nedenlerden dolayi geciktim.
Tadi  cok guzel , ici  yumusacik  , disi  citir citir  bir  tarifle  geldim bugun .
Sutlu Hashasli Corek, yapimi  oldukca  kolay ve  cok begeni  alan bir  corek.

MALZEMELER.
2    Su bardagi  sut
4    Su bardagi  un
1   Corba kasigi  kuru maya
1   Subardagi  Hashas  ezmesi.
1   Tatli  kasigi  Tuz
1   Tatli  kasigi  Seker.

YAPILISI

Once  sutu iyice  isitiyoruz, isinan  sutun icersine  kuru maya  ve  sekeri  karistiryoruz.  Maya  sutun icinde  goz  goz  kabariyor ve  kopuruyorsa  sute  yavas yavas  unu    ilave  ediyoruz .  Unu oncede  elerseniz  ve  tuz ile  harmanlarsaniz  daha  iyi sonuc verir  hamurunuz . Guzel ce  yaklasik  10  dakika  iyice  yoguruyoruz.  Ele  yapismayan  elastik  bir  hamur olmasi lazim. Eger  cok  civik  bir hamur  olduysa  biraz  daha  elenmis  un  ilave  edile bilirsiniz. Hamuru kapatip  iki  misli  olana dek  mayalanmaya  birakiyoruz. Yaklasik  yarim  saat  yada  45  dakika surer mayalanmasi.
Mayalanan  hamurumuzdan  yaklasik  bir  Greyfurt  kadar  buyuklukte hamur  aliyoruz.
Sivi yag  ile  yagladigimiz  tezgahata  hamuru  elimizle  aciyoruz. Pogaca  acar  gibi  cok ince olmasina gerek yok.  Actigimiz  hamura  ezilmis  hashas suruyoruz .  Hashasiniz  cok sert, hamurun uzerinde  yayilmiyorsa  birazcik sivi yag  ile  incelte birlisiniz.
Hamuru  rulo  yapip, iki ucundan  tutup  sundurelim.  Rulomuzdan yaklasik  10 cm   kesip  tekrar  tezgahta    silindir  gibi  yuvarlayip  uzatalim.  Kucuk  silindir  hamuru  bukup yaglanmis  tepsiye  yerlestirelim.  Butun  hamur  bitene kadar  bu islemi  yapalim.
Tum  hamur bitince  hamurumuzun uzerine  sivi yag  surup  mayalanmasi icin   yarim saat  dinlendirelim.
Kabaran hamuru  onceden  isitigimiz  200  C  firinda  yaklasik  30  dakika  pisirelim.


ENGLISH:

Hello again, Once in a while I am behind schedule and late to add, but it was out of my hand.
I came back today with a recipe that crispy on the out but very yummy inside.
Bakery with milk and poppy seed is easy to cook and one the most loved one.
Ingredients:
2 cups water
4 cups flour
1 tbs. dry yeast
1 cup poppy seed paste
1 tsp. salt
1 tsp. sugar
Directions:
Heat up the milk and add yeast and sugar. Mix well. When you see the yeast is growing add flour to milk slowly. If you sift it and add salt, you can get better result. Mix the dough ten minutes well. It should not stick to your hands. If it is too soft add bit more flour. Cover the dough and let it grow (double the size) That should take 30-45 minutes.

Pick dough a size of grapefruit. On oiled platform make a sheet from dough. It should not be very thin. Add some poppy paste. If your paste is too thick, add some olive oil to thin. Roll the dough. Cut in 10 cm pieces and on platform roll each piece to thinner roll. Put the roll into deep cooking pan. Proceed until all dough is processed the same way. Once all finished spread some olive oil over the dough and let it sit for half an hour. Pre heat oven to 350 F (200 C) and cook for half an hour. Enjoy.

2 yorum:

Noblesse dedi ki...

nefis görünüyor, hele de çayla, tarif için çok teşekkürler,ellerine sağlık.

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması