Tadi cok guzel , ici yumusacik , disi citir citir bir tarifle geldim bugun .
Sutlu Hashasli Corek, yapimi oldukca kolay ve cok begeni alan bir corek.
MALZEMELER.
2 Su bardagi sut
4 Su bardagi un
1 Corba kasigi kuru maya
1 Subardagi Hashas ezmesi.
1 Tatli kasigi Tuz
1 Tatli kasigi Seker.
YAPILISI
Once sutu iyice isitiyoruz, isinan sutun icersine kuru maya ve sekeri karistiryoruz. Maya sutun icinde goz goz kabariyor ve kopuruyorsa sute yavas yavas unu ilave ediyoruz . Unu oncede elerseniz ve tuz ile harmanlarsaniz daha iyi sonuc verir hamurunuz . Guzel ce yaklasik 10 dakika iyice yoguruyoruz. Ele yapismayan elastik bir hamur olmasi lazim. Eger cok civik bir hamur olduysa biraz daha elenmis un ilave edile bilirsiniz. Hamuru kapatip iki misli olana dek mayalanmaya birakiyoruz. Yaklasik yarim saat yada 45 dakika surer mayalanmasi.
Mayalanan hamurumuzdan yaklasik bir Greyfurt kadar buyuklukte hamur aliyoruz.
Sivi yag ile yagladigimiz tezgahata hamuru elimizle aciyoruz. Pogaca acar gibi cok ince olmasina gerek yok. Actigimiz hamura ezilmis hashas suruyoruz . Hashasiniz cok sert, hamurun uzerinde yayilmiyorsa birazcik sivi yag ile incelte birlisiniz.
Hamuru rulo yapip, iki ucundan tutup sundurelim. Rulomuzdan yaklasik 10 cm kesip tekrar tezgahta silindir gibi yuvarlayip uzatalim. Kucuk silindir hamuru bukup yaglanmis tepsiye yerlestirelim. Butun hamur bitene kadar bu islemi yapalim.
Tum hamur bitince hamurumuzun uzerine sivi yag surup mayalanmasi icin yarim saat dinlendirelim.
Kabaran hamuru onceden isitigimiz 200 C firinda yaklasik 30 dakika pisirelim.
ENGLISH:
Hello again, Once in a while I am behind schedule and late
to add, but it was out of my hand.
I came back today with a recipe that crispy on the out but
very yummy inside.
Bakery with milk and poppy seed is easy to cook and one the
most loved one.
Ingredients:
2 cups water
4 cups flour
1 tbs. dry yeast
1 cup poppy seed paste
1 tsp. salt
1 tsp. sugar
Directions:
Heat up the milk and add yeast and sugar. Mix well. When you
see the yeast is growing add flour to milk slowly. If you sift it and add salt,
you can get better result. Mix the dough ten minutes well. It should not stick
to your hands. If it is too soft add bit more flour. Cover the dough and let it
grow (double the size) That should take 30-45 minutes.
Pick dough a size of grapefruit. On oiled platform make a
sheet from dough. It should not be very thin. Add some poppy paste. If your
paste is too thick, add some olive oil to thin. Roll the dough. Cut in 10 cm
pieces and on platform roll each piece to thinner roll. Put the roll into deep cooking
pan. Proceed until all dough is processed the same way. Once all finished spread
some olive oil over the dough and let it sit for half an hour. Pre heat oven to
350 F (200 C) and cook for half an hour. Enjoy.
2 yorum:
nefis görünüyor, hele de çayla, tarif için çok teşekkürler,ellerine sağlık.
Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması
Yorum Gönder