Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

31 Mayıs 2008 Cumartesi

Fasulye Salatasi

Kac gundur gunceleyemiyorum sayfayi. Ama son gunlerde gercekten cok yogunum .Turkuye'ye gitme hazirligi icindeyim . Kostur kostur inanin ayaklarima kara sular iniyor .Ama yinede insan mutlu oluyor. Iste bu sebepten dolayidirki cok ugrayamiyorum bologuma :) bu sabah erken kalktim ki bir seyler yazayim istedim . Bir kac gun once acele bir sekilde yaptigim salatanin tarifini vermek istedim size. Dolapta salata icin ne marul kalmisti nedne kibvircik , ee salata da yapmam gerekiyordu difirizdeki fasulyelere gozum ilisti bugunde fasulye salatasi yiyelim dedim .Iyiki demisim herkez cok sevdi .

Malzemesi
1 buyuk sogan
2 domates
2 dis sarimsak
yarim kg fasulye
2 yesil biber
1 fincan sirke
1 cay bardagi zeytin yagi
1 cay kasigi tozseker
1 cay kasigi hardal
biraz maydonoz
suslemek icin renklibiber

Yapilisi
Ayiklayip yikadagimiz fasulyeleri bol tuzlu suda harsliyoruz. Harslanan fasulyeleri tencereden suzerek alip buzlu su dolu bir kaba aktariyoruz ( bu sekilde yapildiginda rengi canli kaliyor )
Fasulyeler harslanirken sogani piyaz seklinde dograyip az tuzla cok az ovuyoruz .Domatesleri kup kup dogruyoruz . YEsil biberin cekirdeklerini cikarip dogruyoruz ,maydonozu kiyiyoruz ve tum malzemeleri hazirladiktan sonra fasulyeleride suzup, tum malzemeleri harmanlayip salata tabagina yerlestiriyoruz .Salatanin sosu icin sarimsaklari iyic e ezip sirke, zeytin yagi,seker ,hardal ve tuzunu ekleyip iyice cirpiyoruz ( ben bu islemi herseyi kavanoza koyup salayarak halediyorum ) iyice bir birine karisan sirke ve zeytin yagini salatanin uzerien gezdirip , zevke gore susleyip servise sunun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

GNY. ELLERINE SAGLIK ONCELLIKLE, HARIKA GORUNUYOR SALATA, TUKYE YOLCUSUSUN BURDAN OGRENIYORUM? ALLAH HAYIRLI GIDIP GELMEK NASIB ETSIN IYI TATILLER DIILIYORUM....
SEVGILER.......

BIZIM OMRUMUZDE HAYALLERIMIZ VARDI IRMAKLARINDA SANDALLARIMIZI YUZDURDUGUMUZ,BIZIM OMRUMUZDE DOSTLARIMIZ VARDI BIR GUN GORMEDIGIMIZ DE UZULDUGUMUZ... Gönül

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.