Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

20 Mayıs 2008 Salı

Sekerli katmer


Galiba butun mutfak melekleri misafirleri icin herzaman hem deyisik ,hem hesapli , hem lezzetli ikaramlar hazirlamak ister . Bu sekerli katmerde hem deyisik ,hem hesapli hemde lezzetli bir tarif . Yapimi kolay malzemeleri her evde zaten bulunan urunler . Ben de ne cok konustum gene . Tamam yapilisina geciyorum :)

Malzemeler

1 kg un

2 su bardagi su

1 su bardagi sivi yag

1 su bardagi toz seker

cay kasiginin ucuyla (cok az) tuz

Yapilisi

ILk once unu eleyip icinden bir kase aliyoruz, geri kalanini tuz ve suyla yumusak bir hamur kivaminda yoguruyoruz. Hamur dan bezeler yapiyoruz ( ortalama 5 beze cikyor ) bezelerin uzerine nemli bir bezle ortup en az yarim saat dinlendiriyoruz . Dinlenen bezeleri ayirdigimiz un yardimiyla yufkalar aciyoruz ( yufkalarin yirtilmamasi lazim ) Acdigimiz yufkanin tam oratasina kare seklinde sekerden yayiyoruz , 2 veya 3 corba kasigi yeterli geliyor . Yufkanin karsilikli iki ucunu birlestiriyoruz sekerin uzerini kapatiyoruz .Diyer iki ucunuda karsilikli kapatiyoruz . Yufkanin birlesen kisimlarini iyic e bastiriyoruz ki sekerimiz akmasin . Hazirladigimiz sekerli yufkalari kizgin yagda arkali onlu nar gibi kizartiyoruz . Sicak ,ilik ,soguk her sekilde servise suna bilirisniz .Disi citir citir ici surupli bir tatli oluyor .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gny. canim once ellerne saglk ilk duyuyorum boylesi tatli katmeri super olmus.....etkinlik hakkinda sorularin olmus....arkadasn blog adresini vereyim sana..ordanbilgi edine bilirsin..... http://mutfaktayimm.blogspot.com/
mmail adresine isim blog ismi sehir ulke ve tarif adini yazarak katilabiliyorsun cnm aeo optm grs.

Adsız dedi ki...

Cok nefis olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.