Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

22 Mayıs 2008 Perşembe

Etli Patates

Iste size can kurtaran bir yemek daha . Cocuklarin sesini cikarmadan yedikleri , malzemeleri el altinda olan klasik ve lezzetli bir yemek . Gerci benim icin hersey lezzetli ,herhalimden de beli hihihi.

Malzemeleri;
4 iri patates
300 gr kusbasi et
1 iri sogan
2 dis sarimsak
1 cay bardagi sivi yag
1 corba kasigi domates salcasi
1 corba kasigi biber salcasi

Yapilisi ;
Tencereye yagi alip sarim saklari ekliyorum .(Butun yemeklerde sarimsagi ilk yagala kavuruyorum aromasi yaga cikmasi icin .) Sarimsaklar dan hemen sonra etleri ilave ediyorum,suyunu salip cekene dek etelri psiriyorum . pisen etleri tencereden yagini suzerek aliyorum ve tencereye kup dogradigim sogaalri ekleyip kavuruyorum.Kavrulan sogana domates salcasini, biber salcasini ekleyip bir dakika kadar kavuruyorum ve etleri ilave edip bir iki karistiridktan sonra bir su bardagi suy ekliyorum etler yumsayanadek pisiriyorum.
Suyu cekip yumsayan etlere kop dogradigim patatesleri ekliyorum bir iki dakika kavuruyoprum ( patatesleri eklemeden once etelr suyu iyice cekmesi lazim). Kavrulan patateslere uzerini ortacek kadar su ekleyip yumsayana dek pisiriyorum .

3 yorum:

antepası dedi ki...

Patatesin her türünü severim.Bu yemekte çok lezzetli olur.Eline sağlık.

ziman dedi ki...

..)

Adsız dedi ki...

Harika olmus, ellerine saglik. Sevgiler.