Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

25 Mayıs 2008 Pazar

Firinda Tilapia

Tilapia biizm cipra ya benziyor. biz burda cipra niyetine bu balig tuketiyoruz . Yagsiz bir balik oldugu iicn ben genelde kizartirdim bu sefer isim coktu firina atim ;) Tadi hem hafidti hem lezzetliydi . balik sevenlere tavsiye ederim .

Malzemesi
4 balik
2 irice kuru sogan
2 limon
1 bas sarimsak
1 bag maydonoz
1 cay bardagi sivi yag

Yapilisi
Ilk once soganlari yarim ay seklinde dograyin. Limonlarida yarim yuvarlak seklind e dilimleyin . Sarimsaklarida soyup ezin . Maydonozuda irice dograyin.Butun malzemeyi karistirin ve yagi tuzuda ekleyip elinizle bastirarak karistirin .Soganli karisimin ucte ikisini yaglanmis tepsiye yayin ve uzerine baliklari dizin .Geri kalan soganida balikalarin uzerine serpistirin ve iki cay bardag suyu da tepsiye ilave edip Baliklarin uzerini aliminyum folyo ile kapatip orta sicakliktaki firinda yaklasik yarim saat pisirin . Baliklar firinda piserken siz hem salatanizi yaparsiniz hem sofrayi kurarsiniz .Kolay gelsin afiyet olsun .

2 yorum:

Adsız dedi ki...

gny. eylyl ellerine saglik diyorum ve yorumlar icin tsklerr.,. mutlu ve huzur dolu hafta diiliyorum

Adsız dedi ki...

Baki dostluk adına nice dilekler vardır. Ölümün dahi ayrılık sayılmadığı gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar. Sevgide birleşen yürekler vardır