Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

Gevrek

Kahvaltilarin vaz gecilmez yiyecekelerindne biride gevrek Izmir deyimiyle. Heryerde simit denir Izmir,de gevrek denir . Izmir,de sabah gevrekcilerin o nameli sesleriyle uyenirsiniz.
Gevrekiciiiiiiii ne guzel bir sesmis meyerse insan ozluyormus o Gevrekciiiii denilmesini .
Ama ben gevreyide cok ozluyorum ve firsat buldugumda yapiyorum . Gevrek firinlarin ki kadar guzel olmasada nefsimizi korluyoruz iste. Gecdiyimiz bir pazarda yine gevrek yapmistim resimlemistim lakin simdi firsat buldum yayinlamaya. http://mutfaktayimm.blogspot.com/
Arkadasimiz KAHVALTI SENLIGI etkinligi duzenlemis bend e bu gevrek tarifimle katilmak istedim .Umarim beyenilinir

Malzemeler.
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi kuru maya
1/4 margarin
1 su bardagi ilik su
1 tatli kasigi seker
1/1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi pekmez
2 su bardagina yakin susam
yaklasik 4 bardka kadar un

Yapilisi;
Ilk once ilik su, sut , margarin, ve sivi yagi karistiriyorum. Bu karisim ilik olmasi lazim .Sivi malzememelere mayayida ekleyip 3 veya 4 dakika bekliyorum ( maya goz goz olana kadar).
Mayada eriyip kabarciklar gorundugunde unu ,tuzu ve sekeri ekliyorum ve yumusak ele yapismayan bir hamur yoguruyorum .Unu yavas yavas ekliyorum fazla veya eksik gelme ihtimaline karsi. Yogurdugum hamuru sarip 30 veya 40 dakika mayaliyorum.
Iyice kabaran hamurdan bezeler alip silindir seklinde yuvarliyorum.( ne buyuklukte isterseniz o hacimde beze alabilirisiniz) . Silindirin iki ucunu birlestirip iyice yapismasini sagliyorum. Yuvarlanan hamurlari 15 veya 20 dakika daha dinlendiriyorum biraz daha kabartiyorum .
Iyice kabaran gevrekleri once sulandirilmis pekmeze sonra susam a batiriyorum ve yaglanmis tepsiye diziyorum .Tekrar 10 dakika daha bekletip onceden isinmis firina veriyorum. 4oo f, yada 200 c ortalama 15,20 dakika . Biz bu gevreyi cok seviyoruz sizlerede tavsiye ederiz .

5 yorum:

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Etkinliğime katıldığın için çok teşekkür ederim. Gevrekleri hemen aldım gidiyorum. Sayfamda yayında. Ellerine sağlık arkadaşım.

Sevgiler...

antepası dedi ki...

Bende bayılırım simide.Ben gellikle biziim buradaki taş fırından alıyorum.Sıcak sıcak süper oluyor.Ama birgün cesaret edip ben yapacağım:))

antepası dedi ki...

yanlız senden bir ricam var antep lezzetleri altındaki linki değiştirip antepaşı yaparmısın?O blogum hacklendide bende seni ekliyorum

Adsız dedi ki...

selam eylulum ellerine saglik, cok lezzetli gorunuyor, ilk firsatta deneyecegim ins. optm grs.

Tuba dedi ki...

Simide bayilirim. Ne yazik ki buralarda en cok simidin ozlemini duyuyorum. Cok iyi oldu bu tarif. Ellerine saglik canim. Sevgiyle,