Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

13 Mayıs 2008 Salı

Patates salatasi


Merhabalar biliyorum biraz ihmal etim blog umu ama mazeretim vardi . Benim danam okulunun ilk yilini bitir di yuvaya dondu . Annesinede bir usur hediye getirdi ( kirli camasir ) :))) Yani kisacasi oglumun kirlileriyle meskuldum yazaamdim . Bugun bir kac tarifle kendimi af etiricem size .
Patates salatasi , bu salatanin gorunumude lezzetide guzel her saate gelen konuklariniz icinde ideal.
Malzemeleri;
1 kg patates
1 irice kuru sogan
1 kase kiyilmis maydonoz dere otu
1 rende havuc
3, 4 kasik sarimsakli yogurt
1 kahve fincani zeytin yag
yarim limon
tuz
karabiber
Yapilisi
Harsladiginiz patatesleri iyice ezin . Ince dogradiginiz kuru sogani Iki kasik sivi yagda iyice kavurun . Ezdiyiniz patateslere kavurdugunuz sogani tuzunu kata biberini yarim limon suyunu ekleyim iyice yagurun . Patates harcindan yumurta kadar toplar alip yuvarlayim disini kiydiigniz yasilige bulayin ve parmaginizla bir oyuk yapin .Sarimsakli yogurtu patateslerdeki oyuklara doldurun .Rendelediyiniz havucu iki kasik zeytin yaginda kavurun ve patates toplarindaki yogutlu bolumun ustune paylastirin .Tadi gercekten cok hoc. Ben tahmin etiyimden daha lezzetli bir tatla karsilastim . Tavsiye ederim .

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum, sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

Tesekkur ederim yorumunuz icin bende hic ziyaretcim yok diye uzuluyordum . bende size cok guzel bir hafta sonu diliyorum .

serna dedi ki...

Selam sahane bir blog olmus,favorilerime ekledim.Ne piserecegim diye düsündügüm günlerde kesin bu siteye girip kopye cekecegim.Eline saglik lezzetsefasi