Yorumlariniz

Okudugunuz tariflere biraktiginiz butun yorumlar ve duzeltmeler icin sonsuz tesekkurler/ I APPRICIATE THE COMMENTS AND CORRECTIONS.

6 Aralık 2008 Cumartesi

Irmik Helvasi

Bayram geldi olaki tatliniz dusunduyunuzden cabuk biterse ne yaaprim diye dusnmeyin hemen bir irmik helvasi karinn .

MALZEMELER
1 bardak sivi yag
2 bardak irmik
3 bardak seker
4 bardak su
1 kahve fincani dolmafistigi
uzeri icin tarcin ,ceviz ,fistik

YAPILISI
Tencereye yagi koyun ve isininca icine fistigi ve irmiyi koyun. Yavas yavas karistira karistira
kisik ateste kavurun . Fistiklarin rengi altin sarisi olana dek kavrulmali helvaniz. Rengi iyice sararan helvaya sekeri ve suyu ekleyip karistirin ve altini kisip yavas yavas pisirin .Suyunu ceken helvanin altini kapatin ve yarim saat dinlendirin. Demlenen helvaya istediyiniz sekli verip ustune tarcin,fisti ve cevizle susleyin servise sunun .

Hiç yorum yok: